Demidov blir ikke kvitt skadeproblemene

Nå er det låret som plager Brann-forsvareren.

Vadim Demidov.  Foto: Øystein Torheim

fotball

Vadim Demidov (28) hadde et mareritt av en sesong etter at han ble Brann-spiller i fjor vinter. Han var skadet nesten hele tiden, og de få gangene han var på banen, gikk det dårlig.

Etter nedrykket er han motivert både til å bli i Brann og til å komme opp på et gammelt nivå som fotballspiller.

Men ennå sliter han med helsen.

— Jeg er ikke helt frisk, sier Vadim Demidov til BT.

Der han hele høsten slet med en vond hæl, har han nå problemer med låret.

— Hælen er helt bra, de smertene er så å si borte. Det jeg sliter med, er noen avrivininger i sener på baksiden av låret.

Må trene mye alene

Det betyr at Demidov som i fjor vil gjennomføre store deler av sesongoppkjøringen alene, heller enn på felles fotballtreninger med resten av laget.

— For meg personlig handler det nå om å bli helt frisk. Jeg har bygget meg opp i desember og skal fortsette med det i januar og februar. Forhåpentlig kan jeg være med for fullt etter hvert og spille alle kampene fra La Manga-treningsleiren (17.-24. februar) eller fra mars og utover.

— Du er uansett innstilt på å bli i Brann?

— Ja. Absolutt. Jeg vil bli frisk og komme tilbake for Brann. Hvis klubben har et annet syn, må vi selvfølgelig se på det, men jeg har ikke hørt noe fra dem om det. Jeg forholder meg til kontrakten.

Den nevnte kontrakten plasserer Demidov i den absolutte lønnsadelen i Brann. Etter det BT kjenner til, har ikke Brann akkurat blitt nedrent av andre klubber som kan tenke seg spillerens tjenester.

Sportssjefen om Demidov

Fungerende sportssjef Rune Soltvedt sier Brann på ingen måte

— Han har to år igjen av kontrakten og det forholder vi oss til, sier Soltvedt.

Sportssjefen fortsetter:

— Vi håper Vadim skal komme tilbake igjen. Han fikk ødelagt sesongen i fjor, men er bare 28 år og har en veldig god CV. Vi tror han kan bli viktig for Brann.

Demidov sier han i liten grad har snakket med noen i Brann om sitt tunge fjorår.

— Nei. De vet hvor jeg står, og at det handler om å få meg frisk. Det er det vi prøver på nå. Samtidig vet jeg jo at jeg har mer på lager, i fjor viste jeg ingenting. Jeg vet at det blir bra hvis jeg bare blir frisk.

Han har tidligere spilt i og rykket opp fra 1. divisjon, med Hønefoss. Han er klar for å gjenta akkurat det.

— Jeg synes 1. divisjon er en morsom utfordring, jeg. Jeg har vært der før og vet hvor tøft det kan være, men å rykke opp kan gi like stor glede som et gull i eliteserien. Det er opprykk vi jobber mot, men vi må være bevisste på at dette er en tøff liga.