Demidov: Har ikke hastverk med å forlenge med Brann

Brann håper på en rask avklaring rundt sin kaptein.

SKADEFRI: Vadim Demidov har slitt med skader i Brann, men er nå skadefri, ifølge ham selv. ARKIVFOTO: Paul S. Amundsen. 

fotball

— Vadim har vært veldig viktig for oss, og vi håper han skal være det samme neste år. Når han er i form er han en ressurs, sier Rune Soltvedt, Branns sportssjef.

Demiov er en av de fem Brann-spillerne som har utgående kontrakt i 2016. De andre er Erik Huseklepp, Kristoffer Larsen, Alex Horwath og Håkon Lorentzen. Demidov er den klubben har mest hastverk med å forlenge med.

— Tror du på en avklaring før sesongen, Soltvedt?

— Det er vanskelig å si, men vi håper det. Så kan det være spilleren har andre tanker. Men utviklingen hans er at han ble viktig for oss i år. Vi er glade for at pilen hans har pekt den veien, sier Soltvedt.

Demidov: Tenker på klubben

Brann har tidligere hatt en kaptein på utgående kontrakt i Martin Andresen. Han forsvant gratis til Vålerenga. Sportssjefen svarer slik på spørsmål om klubben kan leve med Demidov som kaptein dersom fremtiden hans forblir uavklart utover i sesongen.

— Jeg forstår spørsmålet. Vi vil søke en avklaring på et gunstig tidspunkt, og er bevisste på at det ikke må dra ut i tid. Vi har litt tid i januar til å ha slike samtaler, sier Soltvedt.

Demidov sier han trives godt i Brann, og understreker at han ser på jobben i Bergen som langt fra over. Men han har ikke hastverk med å forlenge.

— Jeg tenker på å få klubben på rett kjøl igjen. Min egen sitausjon er ikke så viktig, sier Demidov.

- Men du er klubbens kaptein?

— Ja, men jeg har ett år igjen av kontrakten. Per dags dato er ikke det noe som bør oppta verken meg eller klubben. Jeg føler ikke vi er på grensen til å ha dårlig tid, sier Demidov.

Skal inn i lønnssystemet

Demidov må som alle andre i Brann inn i klubbens nye lønnsssystem der utgangspunktet er en maksimal grunnlønn på 900.000 kroner i året. Selv om bonuser kommer i tillegg, kan han gå mot en halvvering av lønnen sin.

Men forlengelsen med Fredrik Haugen viste at Brann også kan hente ekstern støtte til å betale ekstra lønn utover sitt eget lønnssystem.

— Det står mye i media om lønnssystemet, men en ny kontrakt blir mellom Brann og meg. Jeg regner med at klubben har et fornuftig system, sier Demidov.

Soltvedt står fast på at nye kontrakter skal inn i klubbens lønnssystem, ettersom Brann må få ned kostnadene sine.

— Nå må spillerne bli gjort kjent med systemet i hver forhandling, og se hva det vil føre til for dem. Brann er en stor klubb som betaler god lønn. Vi har stor tro på å trekke til oss spillere utenfra og å forlenge med de som er her, sier sportssjefen.

- Skadefri nå

Demidov er på ferie nå, men sier han gleder seg til å endelig ta fatt på en sesongoppkjøring uten å være skadet. De to siste sesongene har han spilt totalt 30 kamper. I 2014 var han ute nesten hele sesongen.

— Det skal bli veldig kjekt for en gangs skyld. Jeg er skadefri nå, sier Demidov.

Brann er klare over at dersom 29 år gamle Demidov gjør det godt i eliteserien i 2016, og i sommer står uten kontrakt utover kommende sesong, så vil han ha gode kort på hånden.

— Vi er veldig glade så langt for at han hadde en så god sesong i 1. divisjon. Så må han prestere neste år også. Gjør han det, er han fort ein attraktiv spiller. Det ser vi, sier Soltvedt.