Demidov: - Treneren har vår respekt

Vadim Demidov og Erik Huseklepp avviser at Nilsen er en lettvekter.

Lar seg lede: De tidligere utenlandsproffene Vadim Demidov og Erik Huseklepp avviser at Lars Arne Nilsen vil oppleve problemer med manglende respekt i Branns garderobe.  Foto: red Ivar Utsi Klemetsen

fotball

Han oppnådde bemerkelsesverdige resultater med Hødd, Lars Arne Nilsen. men spørsmålet har allerede blitt stilt: Hvordan vil han klare å kontrollere en garderobe full av "has-beens" og med vesentlig større karrierer enn den han selv kan skilte med?

Vadim Demidov avviser hele problemstillingen kategorisk:

— Han har fått respekt fra oss fra første stund, han har vært klar og tydelig, og vi stoler på de ideene han har lagt frem for oss.

— Ikke så viktig

Demidov var Rikard Norlings fanebærer i Brann-stallen. Han ble hentet til klubben av Norling, og lot seg overbevise da svensken solgte inn sine ideer om hvordan fotball skal spilles. Norlings prosjekt mislyktes, men Demidov er klar på at det hersker en "Kongen er død - leve kongen"-stemning i Branns garderobe.

— Jeg tror ikke han vil oppleve noen problemer med dette. Det var Rikard som hentet meg hit, dessverre klarte jeg ikke å innfri hans ønsker. Det har jeg heller ikke gjort for Brann. Men akkurat nå må vi få til et lag. Om jeg spiller anker på midten, midtstopper eller sitter på benken - det er ikke så viktig. Vi må spille med de 11 beste og de 11 som passer best til formasjonen.

Trener Lars Arne Nilsen sier han ikke har brukt en kalori på å tenke om spillerne respekterer ham.

— For meg er det ikke et problem. Jeg har ikke tenkt tanken. I mine øyne er spillerne gode gutter, og om de har spilt høyere oppe er jobben min å få dem til å forstå at de er i Brann nå, sier Nilsen.

Han vektlegger ikke hva de ulike i Brann-stallen har oppnådd i karrierene sine.

— Det er ikke så viktig hva de har gjort før. Jeg snakker til folk på samme måte om det er kongen eller mannen i gaten. Jeg har min måte å være på og snakke på. Som trener ligger kravene til spillerne i bunn, fortsetter Nilsen.

- Ingen skepsis

Erik Huseklepp er en annen av Brann-spillerne som har opplevd mye. Han avviser at Lars Arne Nilsen vil få problemer med å få laget med seg på ideene han står for.

— Vi har prestert så svakt over tid, at vi tar i mot all hjelp. Det er den gjennomgående melodien i gruppen.

— Han vil ikke få problemer med å oppnå respekt?

— Nei! Han kommer inn med sine ting, og jeg tror han har mye bra å tilføre oss. Jeg har ikke registrert noen form for skepsis overhodet. Vi ønsker alle det samme, og det er å vinne kamper og rykke opp, sier Huseklepp.

Demidov har spilt i rollen han hadde mot Follo, som dyp midtbanespiller, før.

— Jeg har spilt der både på Rosenborg med Nils Arne (Eggen) og på landslaget med Egil (Olsen) og jeg er klar for å spille der her også. Det er vanskelig å gjøre noe på noen få dager, vi har hatt mest fokus på å kjempe og på å vinne, sier han.