Del Solar ny Peru-trener

Den tidligere midtbanespilleren Jose del Solar er ansatt som ny landslagstrener i Peru. Han erstatter Julio Cesar Uribe.
fotball

39-årige Solar kommer fra trenerjobben i Universidad Catolica, og det var direktøren i Det peruanske fotballforbundet, Juvenal Silva, som kunngjorde ansettelsen.

– Vi er blitt enige om detaljene i ansettelsen og målsettingen fremover. Først og fremst er det viktig å få Peru kvalifisert til det neste VM-sluttspillet, sa Silva etter at ansettelsen var offentliggjort.

Jose del Solar blir Perus femte trener på tre år. Han etterfølger Paulo Autuori, Freddy Ternero, Franco Navarro og altså Julio Cesar Uribe. Solar har også en fortid som spiller i både Tenerife og Valencia i spansk fotball ved siden av at han spilte for flere av de beste klubbene i hjemlandet Peru, der han også var fast på landslaget i flere år.

©NTB

Romsdals Budstikke ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

fotball