De Lanlay skrev under ny kontrakt

Blir i klubben ut 2016-sesongen

SIGNERTE: Yann-Erik de Lanlay signerte for Viking ut 2016. Her sammen med direktør Arne Larsen Økland.   Foto: Kurt Arne Nilssen

fotball

— Jeg er veldig fornøyd med å signere ny kontrakt og har stor tro på det som skal skje framover i klubben, sier Yann-Erik de Lanlay til Aftenbladet.

Viking-spilleren hadde en kontrakt som strakk seg ut 2014-sesongen, og Viking-ledelsen har jobbet lenge for å få stortalentet til å skrive på en ny avtale. U21-landslagsspilleren er en av Viking-spillerne med størst salgspotensial. De Lanlay innrømmer at han gjerne ser at Viking sitter igjen med penger den dagen han eventuelt blir plukket opp av en utenlandsk klubb. For drømmen om å en dag spille i utlandet er på ingen måte lagt på is.

— Jeg synes jo det er flott om Viking får betalt for meg, men det er ikke vært hovedfokuset mitt i forhandlingene. Hvis jeg presterer bra for Viking og fortsetter å utvikle meg vil nok utenlandske klubber bli interessert, uavhengig om de må betale for meg. Får Viking en overgangssum vil det være bra for både Viking og meg. For min del viser det at jeg da virkelig blir satset på, sier De Lanlay.

Viking-direktør Arne Larsen Økland var meget godt fornøyd etter at De Lanlay satte navnet sitt på en ny kontrakt.

— De Lanlay er en spiller vi skal bygge laget rundt. Samtidig vet vi at han fort kan bli kjøpt av andre klubber, men forhåpentlig få vi beholde ham noen år til, sier Økland.

Etter å ha satt navnet sitt på den nye kontrakten stiger De Lanlay i lønn og blir blant klubbens bedre betalte spillere. Velfortjent mener Økland.

— Vi har alltid sagt at hvis man presterer så skal man også belønnes, selvfølgelig innenfor de rammene klubben har, sier Økland.

De Lanlay måtte igjennom en meniskoperasjon etter bortemøtet mot Haugesund 14. september. Nå har han trent bra de to siste ukene og er derfor med i troppen til fredagens kamp mot Aalesund.

- Jeg gleder meg veldig til å være med igjen, så får vi se om jeg får spilletid. Jeg har ikke hatt noen smerter under trening og formen kjennes bra. Under skadeperioden har jeg trent, sier De Lanlay.