Danskenes avisoppslag fikk det til å renne over for damene til de svenske spillerne

— Det er ekstremt nedverdigende og krenkende.

John Guidettis kjæreste Sanna Dahlström har sammen med Josefine Lustigs gått hardt ut mot danske Ekstrabladet.   Foto: NTB Scanpix/skjermdump Instagram

fotball

Sverige og Danmark møtes lørdag til kampen om Norden, og kampen om hvem som skal få spille i EM i Frankrike til sommeren.

Før en slik kamp fylles aviser og tv-kanaler opp med hundrevis av artikler og reportasjer av ymse slag, mye for å skape debatt før det store oppgjøret.

Det har danske Ekstrabladet klart. De har publisert en liste hvor de sammenligner de svenske og de danske spillernes kjærester og koner. I saken settes to par opp mot hverandre, hvor så den danske tabloiden avgjør hvilken spiller som har kommet best fra det.

Slik ser oppslaget fra Ekstrabladet ut.   Foto: Skjermdump

— Ikke gjerrig på lettkledde selfiesBlant annet står det om Andreas Granqvists kjæreste:

- Den svenske fotballfruen er ikke gjerrig på lettkledde selfies, og det hjelper henne til seieren i duellen. Den avgjørende faktoren er dog at når man ser at Andreas har scoret henne, så gir det jo håp for oss alle.

Dette har ikke blitt tatt godt i mot i Sverige. En av de som har blitt "vurdert" i den danske artikkelen, er John Guidettis kjæreste, Sanna Dahlström. Ifølge Expressen skriver hun på sin blogg at det å bli sammenlignet på grunn av sitt utseende ikke er ok.

— Det er ekstremt nedverdigende og krenkende i dette tilfellet. Med en slik artikkel lærer de barn og ungdom at utseendet er viktig for å være bedre enn andre, skriver hun på sin blogg, ifølge den svenske avisen.

- Blir så lei meg

John Guidetti og resten av det svenske landslaget forbereder seg i disse dager til EM-playoff mot Danmark.   Foto: Reuters

Dahlström mener spillerne og deres respektive maker ikke skal trenge å akseptere slike saker i avisene, selv om de er offentlige personer.— Jeg blir så innmari lei meg, og håper det aldri skal skje noen andre jeg kjenner. Det er voksenmobbing på høyt nivå, skriver hun.

Også Mikael Lustigs kjæreste Josefine reagerer sterkt mot den danske avisen.

— Det er så jævlig sykt. Det bryr meg ikke om jeg taper mot en dansk dame, det er bare så utrolig lavmål. Hvilke signaler sender dette til de unge, skriver Josefine Lustig på sin blogg.

De to er ikke de eneste svenskene som har reagert. Den svenske fotballeksperten Olof Lundh kaller det hele en skam.

— Det er skammelig journalistikk, og jeg liker det ikke i det hele tatt, sier Lundh til svensk TV 4.

- Glimt i øyet

Det er Michael Qureshi som står bak artikkelen i den danske avisen. Til svenske Expressen sier han at det på ingen måte var målet å såre svenskene.

— Det er bare gjort for moro skyld, med glimt i øyet. Vi har jo en krig mellom Danmark og Sverige i media, sier Qureshi.

— Jeg ber om unnskyldning om noen i Sverige ble fornærmet av dette. Alle damer er veldig vakre, og det var ikke meningen å fornærme noen av dem, sier han.

Sverige og Danmark møtes, på banen, lørdag klokka 20.45 i Stockholm.