Dæhli: – Det hjelper ikke bare med hundre prosent innstilling

Mats Møller Dæhli er svært skuffet over det Norge presterte i andre omgang mot Italia, men vet ikke helt hva som gikk galt. 

SMÅGUTTER: Mats Møller Dæhli og Norge var egentlig aldri på høyde med Italia.  Foto: Terje Pedersen, NTB Scanpix

fotball

ULLEVAAL (aftenposten.no) – Jeg er veldig skuffet, og jeg synes vi bare får vist frem fotballen vår i én omgang. Det er for dårlig, sier Mats Møller Dæhli etter å ha tapt 0-2 for Italia på eget gress i første EM-kvalifiseringskamp.

– Hva gikk galt?

– Jeg vet faktisk ikke. Vi var gira da vi gikk ut til andre omgang, men av og til hjelper det ikke med hundre prosent innstilling hvis man ikke er smarte nok, sier Cardiff-spilleren som kun var fornøyd med eget spill i første omgang.

– Da spiller jeg som jeg skal spille, det er gøy, og vi får med oss publikum. I andre omgang setter de han venstre stopperen opp i ryggen på meg hele tiden, og da blir det vanskelig.

Reagerte ikke på Immobile

Italia tok ledelsen allerede etter 16 minutter da den 23 år gamle spissen Simone Zaza scoret sitt første landslagsmål. Et skudd gikk mellom beina på Håvard Nordtveit, endret litt retning – og satte dermed keeper Ørjan Nyland ut av spill.

Italias Ciro Immobile så ut til å være i offside – og kanskje i veien for Nyland – da skuddet fra Zaza gikk inn i nærmeste hjørne, men Norges keeper reagerte ikke på det der og da.

– Jeg har heller ikke sett situasjonen, så det er vanskelig å si, men skuddet går via Håvard, så det er ikke så lett å gjøre noe. Hadde det gått andre veien, hadde jeg hatt kontroll, men ballen skiftet retning såpass nærme.

– Skal ikke skje

I motsetning til Gianluigi Buffon i det italienske buret – som så vidt hadde noe å gjøre i løpet av kampen – fikk Nyland nok å henge fingrene i, spesielt i andre omgang.

På 0-2-målet fikk Juventus-stopper Leonardo Bonucci heade ballen i mål helt umarkert, og Nyland er skuffet over at Norge gjør slike feil i en så viktig kamp.

– Det skal ikke skje – i alle fall ikke i sånne kamper som det her. Det kan vi lære av, sier Nyland som også minner om at Norge møtte et av verdens beste lag i kveld.Selv om de norske supporterne gikk skuffet hjem fra Ullevaal, mener Nyland at man fortsatt må ha troen på den unge landslagsgjengen og Per-Mathias Høgmos prosjekt.

– Vi møter som sagt et veldig bra lag i dag, så vi får heller slå de lagene vi helt klart skal slå, sier Nyland.

Giaccherini tror på Norge

Én som heller ikke har mistet troen på det norske laget, er Emanuele Giaccherini – den eneste spilleren i den italienske troppen som spiller i England og dermed snakker litt engelsk.

– Det var vanskelig for oss i dag, for det er ikke lett å vinne her. Norge er et godt lag, sier Sunderland-spilleren.

– Første omgang var ikke lett, men litt ut i andre omgang var Norge mindre gode, vi fikk mer rom og klarte å skape flere sjanser, fortsetter han.Den lille italieneren tror absolutt Norge har mulighet til å komme seg til EM.

– Det er tre-fire lag som kommer til å kjempe i toppen av gruppen. Det er oss, Bulgaria, Kroatia og Norge.