Conte: - Kunne ikke drømt om en bedre start

Italias nye landslagssjef Antonio Conte har fått en pangstart med 2-0 både mot VM-bronsevinner Nederland og i EM-kvalifiseringsåpningen mot Norge.

Antonio Conte kan glise bredt etter en pangstart som Italia-sjef.  Foto: NTB scanpix

fotball

— Jeg har jobbet med denne gruppen i ni fine, intense dager. Jeg var litt usikker på hvordan jeg skulle gripe det an. Jeg vil ikke si at jeg var redd, men det var en ny opplevelse. Jeg kunne ikke drømt om en bedre start, sa den tidligere Juventus-treneren etter kampen på Ullevaal.

Han trakk fram de mange unge spillerne i laget som satte Norge på plass. Han ramset opp halve laget da han snakket om ungguttene.

— De viste at de er både vår nåtid og vår framtid. Denne blandingen av unge og erfarne spillere skal få oss ut av blindgaten vi har vært i fotballmessig, sa han.

Conte lot seg ikke lokke til å kritisere det tannløse norske laget som ikke maktet å sette Italia på alvorlige prøver tirsdag.

— Nei, det er ikke lett å slå Norge. Det er et lag som vil gjøre det vanskelig for mange andre her. Helt ærlig mener jeg at vi gjorde det så bra fordi vi spilte veldig konsentrert og systematisk. For veldig mange lag vil Norge bli vanskelige å møte, sa han.

Det var et ballsikkert italiensk lag som kontrollerte kampen etter sitt tidlige ledermål.

— Det er ikke tiki-taka, men vi ønsker å spille besittelsesfotball som munner ut i gjennombruddshissig fotball, sa Conte. (©NTB)