Ciljan: – Nå må vi slå Malta

– De spilte i blinde, sier den ferske landslagskapteinen.

FORSØKTE: Per Ciljan Skjelbred var en stolt kaptein, men det var ikke nok for Norge.  Foto: Digitalsport

fotball

OSLO (adressa.no): Per Ciljan Skjelbred innrømmer at det var stort for ham å gå ut til 26.000 tilskuere som kaptein for Norge. Men innrømmer også at det ikke var like stort å måtte gå ut til pressen etter 0-2 og tidvis stort trøkk mot eget mål.

– De slo jo baller i blinde, og da skjønte jeg at «her kommer det mange», sier han – og tenker på innløp bak egen rygg på midtbanen– og trykk mot eget mål.

Før han fortsetter:

– Og gjorde de ikke det, slo keeperen deres (Buffon) plutselig perfekte crossere på 50 meter. Vi møtte et veldig bra fotballag.

– én, kanskje to sjanser

Samtidig var han skuffet over at Norge var så tannløse på eget gress. Nevnte Buffon fikk ikke ett eneste skudd mot seg i løpet av kampen.

De få avslutningene som kom, gikk utenfor.– Jeg tipper vi ikke kan forvente å skape mer enn maks fire gode sjanser mot et slikt lag. I dag skapte vi en, kanskje to. Da blir det vanskelig. Vi fikk ikke rom og tid til å spille vårt eget spill, og slet med presisjonen de få gangene vi hadde mulighet til å komme helt gjennom, sier han.

Skal lære

Nå skal Ciljan tilbake til Tyskland og Hertha Berlin.

Men etter 0-2, og seier både for Bulgaria og Kroatia tirsdag, sier kapteinen Norge er helt nødt til å heve seg kraftig når han er tilbake i rødt og hvitt, mot Malta i oktober.

– Man lærer av sine feil. Det skal vi gjøre. Og nå må vi helst slå Malta, ja. Det er ingen tvil om det.