Ciljan: - Presset er der

Norge skal, vil og må slå Malta for å holde liv i EM-drømmen. Det vet kaptein Per Ciljan Skjelbred.

Per Ciljan Skjelbred, her med Alexander Tettey, gjør mageøvelser under mandagens trening på Åråsen.  Foto: NTB scanpix

fotball

LILLESTRØM (aftenposten.no): Onsdag reiser Per-Mathias Høgmo og landslaget til Valletta. Fredag møter de Malta, da er det kun seier som er godt nok. Det merkes, sier Norges landslagskaptein Per Ciljan Skjelbred.

— Presset er der, absolutt. Og slik må det være. Det er landslaget vi snakker om her. Men vi er vant med at det er press. Vi lever med det hver eneste dag. Og uten press er det ikke artig å spille. Presset skal være der, men samtidig er vi helt rolige på det. Vi lar oss ikke prege av det på noe vis. Vi tapte mot Italia, det var ingen bombe. Men vi har våre mål og drømmer, og alle står fullt og helt bak dette prosjektet enten vi vinner eller taper, sier trønderen til Aftenposten.

- Vi skal ta tre poeng

Per-Mathias Høgmo har stresset poenget med at Norge i oppkjøringen til EM-kvaliken har møtt god motstand. For å se hvor nivået internasjonalt ligger for den nye generasjonen norske landslagsspillere.

Men Ciljan Skjelbred vil ikke være med på at det gjør inngangen «lettere» eller annerledes fordi Norge møter et lag de normalt sett skal slå.

— Jeg vet ikke så mye om dem utover at det er varslet et defensivt lag. Vi må uansett motstand gjøre en god kamp. Vi må gi alt i 90 minutter og være fullt fokuserte på oppgaven som venter. Det finnes ingen enkle kamper, det vet vi. Men vi skal ta tre poeng. Det er målet, sier Skjelbred.

Høgmo fikk også spørsmål om Malta på tirsdagens pressetreff i Lillestrøm. Som han gjorde mandag.

— Vi har en forventning om å slå Malta. Det sa jeg i går også, var det eneste Høgmo ville si tirsdag.

Det er stadig endringer i troppen hans. Tom Høgli har forlatt troppen og reist til Tromsø. Der skal FC København-backen få behandling for en blødning i leggen han pådro seg før helgen. Han er muligens tilbake lørdag og aktuell for Bulgaria på mandag. Det betyr at venstrebackplassen dermed er mer åpen. Trolig står det mellom Martin Linnes og Per-Egil Flo.

— Tom får behandling i Tromsø i forståelse med både FCK og vårt medisinske apparat. Hvis det går som vi håper er han tilbake lørdag. André Danielsen kommer inn. Han kan være et alternativ både på back og på midtbanen, sier Høgmo.