Brian (20) er ferdig i Kaiserslautern

Brian Stangnes Kjeldsberg (20) er på klubbjakt i Norge. I dag trente han med Tromsø IL.

TILBAKE I NORGE: Her er Brian Stangnes etter dagens TIL-trening.  Foto: Øyvind Sivertsen

fotball

Som 17-åring ble han hentet til Kaiserslautern fra nettopp TIL. Nå er Tyskland-eventyret over, uten at han fikk noen offisielle kamper for A-laget.

– Kontrakten min går ut 30. juni. Jeg regner med at jeg ikke skal tilbake dit. De rykket ned fra 2. Bundesliga til nivå tre. I tillegg rykket vi i fjor ned med andrelaget. Da har jeg ikke så mye perspektiv der og må se hva som dukker opp, sier angriperen til iTromsø.

– Du er rett og slett på klubbjakt?

– Ja, jeg er vel det. Så ærlig skal jeg være. Vi får se hva som skjer de neste ukene.

– Fint å komme hjem

Spørsmålet er om Skjervøy-gutten kommer tilbake til Tromsø IL.

– Jeg vet ingenting, bortsett fra at jeg trener her og nå. Så får vi se hva som skjer. Jeg skal trene litt her og der, så får vi se i juli hva som skjer, sier Kjeldsberg, som ikke vil røpe hvilke andre klubber han skal trene med.

– Det er ikke vits å snakke om det nå. Det er så mye som er usikkert.

Men han er klar på en ting:

– Det hadde vært fint å komme hjem til Norge. Jeg tenker først og fremst på norske lag, men man skal aldri utelukke utlandet, sier Kjeldsberg.

– Håper du å få kontrakt med en eliteserieklubb?

– Ja, jeg sikter jo høyest mulig. Det gjør alle. Man vil spille på høyest mulig nivå, men man får bare se hva som skjer.

Tilbud fra Skjervøy

Han var i Kaiserslautern i tre år. I starten var det tøft. Og det hjalp heller ikke at han var skadeplaget.

– Jeg vil komme meg videre derfra og var ganske lei på slutten. Det at kontrakten går ut hjelper meg jo bare, egentlig, sier 20-åringen, som likevel mener at oppholdet i Tyskland var en god erfaring.

– Man lærer mye av å få være en del av den fotballverdenen. Ikke alle er bestekompiser og det er mye konkurranse, sier angriperen.

Kjeldsberg har allerede fått et «tilbud». Det kom fra Skjervøy IK – og 3.-divisjon.

– Bjørnar Johansen på Skjervøy ville ha meg på lån i ferien, men jeg sa at jeg rett og slett ikke hadde tid til det. Det var litt artig at de ville jeg skulle spille litt der. Det hadde vært artig, men det var ikke noe jeg egentlig vurderte, sier 20-åringen.