Brasil med skremmeskudd før VM: Her ydmyker Neymar motstanderen

Lekte med Østerrike i generalprøven.
fotball

Se høydepunktene i vinduet øverst i saken

Østerrike - Brasil 0–3

Brasil er kanskje den største favoritten før VM sparkes i gang i Russland om fem dager. Søndag viste de hvorfor. Stjernegalleriet lekte til tider med Østerrike, og vant til slutt 3–0 etter scoringer av Gabriel Jesus, Neymar og Philippe Coutinho.

Dermed reiser de til VM fulle av selvtillit, etter å ha herjet med laget som slo Tyskland i forrige treningskamp.

Neymar (fra høyre), Paulinho, Willian og resten av Brasil viser mestertakter under en uke før VM starter.  Foto: Reuters

Neymar har mistet nesten hele vårsesongen med skade, og i Brasil fryktet de at 26-åringen ikke skulle finne tilbake til storformen tidsnok. Mot Østerrike virket han ikke spesielt redusert av skaden.

Paris Saint-Germain-spilleren sto for kampens store høydepunkt med sin 2–0-scoring.

Neymar ble spilt fri av Willian, fintet Leicester-spilleren Aleksandar Dragovic på baken, før han trillet ballen i nettet mellom beina på keeperen.

Neymar ydmyket Østerrikes Aleksandar Dragovic.  Foto: Ronald Zak / TT NYHETSBYRÅN

Brasil var suverene i den søramerikanske VM-kvalifiseringen. I 2018 har de fortsatt å imponere. De har vunnet samtlige treningskamper i år, og slo blant annet Tyskland på bortebane.

Neste søndag spiller de sin første kamp i Russland når de møter Sveits. Så står Costa Rica og Serbia for tur for landet som i løpet av historien har vunnet VM fem ganger, sist i Japan og Sør-Korea i 2002.