«Brann leverte en liten, men viktig presang til seg selv»

KOMMENTAR: Til januar å være, viste Brann festfotball!, skriver Anders Pamer.

Friske: Brann og Kasper Skaanes leverte en, til januar å være, meget lovende treningskamp fredag.  Foto: Tor Hovik

fotball

Det var Nest-Sotra. Det var to divisjoners forskjell. Det var midt på en fredag og det var inne i en hall, på en knusktørr kunstgressbane. Jeg er klar over det.

Men det var også lovende, det vi fikk se av Brann i årets første kamp. Lovende fordi spillet satt, fordi spillerne fant hverandre nærmest i blinde og fordi Lars Arne Nilsen nå slipper å terpe like mye på systemet sitt som i fjor.

Nå sitter det.

Anders Pamer - kommentator i Bergens Tidende. 

Resten handler om utførelsen. Brann kan altså starte med sin vinterutvikling med et bedre utgangspunkt enn i fjor. Det er hva jeg kaller lovende, og det var akkurat det vi fikk se mot Nest-Sotra.

Og dessuten, det kanskje aller viktigste: Det var gøy!

Brann angrep. Brann styrte fotballkampen. De dominerte, de kombinerte og de herjet til tider med motstanderlaget. Og rett skal være rett: Vi har sett Brann spille mye svakere enn dette i januar. Også mot svakere motstand.

I første omgang terroriserte Daniel Braaten motstanderne fra kanten. Etter pause gikk Braaten ut, og inn kom Fredrik Haugen. Han gjorde det samme. Haugen fremsto som banens gigant og prikket stikkpasninger, innlegg og frispark.

Fremme scoret spissene Jakob Orlov og Steffen Lie Skålevik. Da fikk vi altså de svarene man kunne håpe å få så tidlig i vinteroppkjøringen.

Litt bekymringsverdig var det at Nest-Sotra scoret to mål på sine tre sjanser. Brann-forsvaret var ubesluttsomt begge gangene Sotra-laget tok ledelsen. Men ingen av scoringene kom som følge av strukturelle feil eller at Brann ikke hang sammen. Det var litt slapt og litt klønete. Ikke mer.

Vi kan altså rapportere om at Brann ser bra ut, mine damer og herrer. Derfor leverte Brann en liten, men ganske viktig presang til seg selv i Vestlandshallen. For det er nå partoutkort skal selges. Det er nå omgivelsene velger om de i år har tro på å få se festfotball og toppkamp på Brann Stadion. Optimisme og fremtidstro selger partoutkort, og det gir Lars Arne Nilsen arbeidsro og bekreftelser på at det han jobber med holder mål.

Derfor kan vi kverne om at det var Nest, om at det er januar og at det ikke betyr all verden. Det er bare ikke helt sant.

For det betyr en del. Av svarene vi etterlyste fra Brann i forkant, fikk vi en hel del. Det er fortsatt usikkerhet rundt forsvaret, rundt savnet av Erik Huseklepp og Vadim Demidov.

Det ser bare ikke så aller verst ut, og det tror jeg bergenserne verdsetter i en slik grad at Brann nå i en periode fremover kommer til å tjene på det både finansielt og sportslig.

For vi kan gjerne snu på det: Hva ville reaksjonene vært dersom Brann-spillerne hadde stolpret rundt på stive bein, dersom samhandlingen hadde manglet og dersom Brann ikke engang hadde maktet å slå 2.-divisjonslaget?

Nei, dette synes jeg var positivt. Ikke slik at jeg ukritisk legger vekk alle innsigelser, all skepsis og alle spørsmål.

Men Brann ser bra ut foreløpig. Stort mer positiv rapport kan man ikke få etter en treningskamp i januar.