Brann dropper Børven

Brann ønsket å hente Torgeir Børven. Nå har de slått det fra seg.

Torgeir Børvens fremtid i Twente er ikke avklart  Foto: Ørjan Deisz

fotball

Torgeir Børven har slitt med en vrien hofteskade, men kom til Brann i fjor høst på lån. Hardingen fikk ikke spille mye, men både trener Lars Arne Nilsen og Branns sportssjef Rune Soltvedt syntes de så flere positive trekk ved den tidligere toppspissen.

Derfor skiltes Børven og Brann etter sesongen, med en gjensidig forståelse av at partene ville forsøke å få til en overgang fra Twente til Brann.

Men Børven er under kontrakt med den nederlandske klubben, og Twente ønsker overgangssum. Samtidig er nederlenderne i økonomiske problemer, og håpet var at Twente ønsket å la Børven gå gratis mot å slippe lønnsbyrden på over tre millioner årlige kroner.

Men nøtten viste seg å være hard å knekke. For Børven er ikke interessert i kun å si fra seg millionene og bytte dem ut med hundretusener i Brann. Tross rapporter i Nederland om at Børven neppe vil satses på i Twente, skal ikke klubben ha tatt initiativ til å slippe spissen fra seg

Derfor har Brann nå formidlet at toget er gått for Børvens vedkommende.

– Vi hadde en slags avtale, eller i hvert fall en forståelse, med ham om at vi skulle vente og se hva som skjedde mellom ham og Twente. Nå har det dratt ut i tid, og det ser ut til å bli vanskelig for ham. Da har vi avtalt med Torgeir at vi kan gå videre og han kan gå videre, dersom det skulle dukke opp noe annet, sier sportssjef Rune Soltvedt.

Leter etter en annen

Sportssjefen sier Brann hadde holdt av en plass til mannen fra Øystese i årets Brann-stall. Men nå er situasjonen fortsatt så usikker at Brann ikke kan låse seg.

– Vi kan ikke vite om det blir en sluttavtale mellom ham og Twente. Å kalkulere ham inn i en stall, blir da feil.

– Hvis det endrer seg til sommeren, hva da?

– Da er det ingen forpliktelser. Jeg vil ikke si at vi hadde låst oss helt, men vi hadde en klar intensjon om å gi ham et tilbud hvis han skulle komme seg ut av kontrakten med Twente. Vi holdt en plass ledig til ham i stallen. Nå har vi hatt en samtale og formidlet at vi ikke kan holde av den plassen mer. Vi er på vår side innforstått med at han kan finne seg en annen klubb, for eksempel i Norge, dersom det skulle løse seg mellom ham og Twente, sier Soltvedt.

Torgeir Børven selv kom innpå i en treningskamp for Twentes A-lag tirsdag. Han sier følgende om Branns avgjørelse:

− Det stemmer at Kent (Karlsen, agent) og Brann har hatt en dialog, og jeg har forståelse for Branns beslutning. Jeg har fått med meg i nederlandsk media at Twente angivelig vil kvitte seg med meg, men det har jeg ikke fått direkte signal om fra klubben. Det er her i Twente jeg har kontrakt i halvannet år til, og det forholder jeg meg til.

Brann har erstattet Remi Johansen med Peter Orry Larsen og Vadim Demidov med Vito Wormgoor. Det er verre med hullet etter Erik Huseklepp. I tillegg hadde altså Brann Børven i fjor høst – en spiller som opprinnelig erstattet Mads Hvilsom.

– Betyr dette at dere leter etter en annen offensiv spiller, Soltvedt?

– Det gjør det.

– Ikke wild card

Brann leter altså etter en kar som gjerne kan spille både ving og spiss. Soltvedt understreker at Brann leter etter én spiller, men behovet kan vise seg å være større. Resten kommer som kjent an på røde soner, bankforbindelser, rike onkler og øvrige fikse løsninger.

– I utgangspunktet ser vi etter én offensiv forsterkning, vi må se hva som er mulig å få til. Vi har regnet med 22 spillere i stallen, og vi hadde gitt et wild card til Børven. Nå er det ikke slik lenger, sier Soltvedt.

– Børven blir ikke Brann-spiller i dette vinduet?

– Nei. Du skal jo aldri si aldri, men vi har tatt en beslutning på at vi går hver til vårt. Det er ingenting nå som tyder på at det skal løse seg.