Bekreftet: Ancelotti har fått sparken i Bayern München

Carlo Ancelottis tid i den tyske storklubben er over.

Carlo Ancelotti er under hardt press.  Foto: Andres Kudacki / TT / NTB Scanpix

fotball

Flere medier meldte torsdag at Ancelottis dager i klubben var talte og at sparkingen skulle offentliggjøres senere torsdag.

Senere på dagen bekreftet klubben nyheten. Bayern-sjefen er ferdig etter 0–3-smellen mot Paris Saint-Germain på bortebane i Champions League onsdag.

Assistenten Willy Sagnol tar over treneransvaret inntil videre.

– Lagets prestasjoner under sesonginnledningen har ikke oppfylt våre forventninger. Kampen i Paris viste at vi var tvunget til å gjøre en forandring. Jeg vil takke Carlo for samarbeidet. Han er og kommer alltid til å være min venn, men vi var tvunget til å ta en profesjonell beslutning til Bayern Münchens beste, sier Bayern-toppen Karl-Heinz Rummenigge.

Rummenigge sa følgende etter tapet for PSG:

– Det ble et smertefullt tap, et tap vi må analysere. Vi må grundig igjennom hva som skjedde og ta konsekvensen av det. Det vi fikk se var ikke Bayern München.

Rekordmannen

Ancelotti har vært manager for den tyske storklubben siden 2016 og har vunnet Champions League hele tre ganger, med AC Milan i 2003 og 2007, samt med Real Madrid i 2014. Det har ingen andre trenere gjort.

I fjor ble det et smått ydmykende 3–6-tap sammenlagt for nettopp Madrid-klubben i kvartfinalen. Nå står laget i fare for å miste gruppeseieren i Champions League, mens Dortmund og Hoffenheim har kommet bedre igang enn rødtrøyene i den hjemlige serien.

– Rasende

– Jeg så Rummenige og (Uli) Hoeness (presidenten i Bayern, journ.anm) komme ut av garderoben i går. De så rasende ut, skriver Jan Åge Fjørtoft på Twitter.

Fjørtoft har godt kontaktnettverk etter både å ha spilt og vært fotballekspert i Tyskland, og han var i den franske hovedstaden da Bayern ble ydmyket etter scoringer av Dani Alves, Edison Cavani og Neymar onsdag kveld.