Bayern München skrev historie: Ble seriemester for femte år på rad

Sikret ligatittelen med stil.

Bayern München-spillerne, her ved Robert Lewandowski, Arturo Vidal og Rafinha, kunne juble for et nytt seriemesterskap.  Foto: Fabian Bimmer / X01095

fotball

Bayern München fikk sjansen til å sikre seriegullet da rivalene avga poeng lørdag. Muligheten ble grepet begjærlig da Wolfsburg ble slått 6-0 borte.

Det betyr at Bayern er seriemester for femte år på rad, og for 27. gang totalt. Skuffelsen over forlis i Champions League og cupen ble druknet i en målflom lørdag.

– Stor spilleglede

Robert Lewandowski (2), David Alaba, Arjen Robben, Thomas Müller og Joshua Kimmich scoret målene i bilbyen lørdag kveld. Bayern München er første tyske klubb som blir seriemester fem ganger på rad.

– Jeg er veldig glad. Dette var en fantastisk opplevelse, sa trener Carlo Ancelotti, som nå har vunnet serien i fire av de store ligaene. Tidligere har han vunnet med Chelsea, Milan og Paris Saint-Germain.

Med 71 poeng på 31 kamper er laget til Carlo Ancelotti ti poeng foran RB Leipzig, som tidligere lørdag åpnet døren for serielederen ved å greie bare 0-0 mot Ingolstadt.

– Det er ikke selvsagt at vi skal være mester tre runder før slutt. Vi viste stor spilleglede i dag, og da blir det vanskelig for hvem som helst å stå imot, sa lagkaptein Philipp Lahm.

Romsdals Budstikke ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

fotball