Aviser: Ronaldos nye lønn er 22.000 kroner - i timen

Cristiano Ronaldo (31) er Real Madrids best betalte spiller igjen.

Cristiano Ronaldo kunne glise bredt da han signerte ny kontrakt mandag.   Foto: Paul White/AP

fotball

Det ser ut til at Cristiano Ronaldo trives i Madrid.

Så godt trives han at han i dag signerte en ny kontrakt med Real Madrid, som binder ham til klubben fram til 2021.

Ronaldo har de siste årene vært sett på som en av verdens to beste spillere. Duellen mellom han og Lionel Messi har blitt diskutert rundt mangt et lunsjbord. Messi har lenge vært sett på som den beste av de to, men i januar vant endelig Real Madrid-stjernen Gullballen for årets spiller i verden.

— En spesiell dag for meg

I tillegg har han brukt 2016 på å vinne Champions League med Real, og EM med Portugal. Et helt greit år.

Og verre blir det ikke når han sjekker sin nye lønnsslipp. Flere medier, som Daily Mail, The Telegraph og The Times, rapporterer nå om en ukelønn på drøye 365.000 pund i uka. Det er cirka 3,7 millioner norske kroner.

Ronaldo hadde med seg moren sin Dolores Aveiro på pressekonferansen mandag. Til venstre står klubbpresident Florentino Perez  Foto: Susana Vera/Reuters

Altså cirka 22.000 kroner i timen. Dermed overgår han Gareth Bale som klubbens best betalte. En tittel waliseren fikk låne i en drøy uke, siden han signerte ny kontrakt forrige uke.— Dette er en veldig spesiell dag for meg. Jeg har sagt det mange ganger, men denne klubben har alltid vært i hjertet mitt. Dette er mitt hjem. Jeg håper dette ikke er min siste kontraktfornyelse, sa Ronaldo på mandagens pressekonferanse ifølge spanske AS.

— Statistikken min i Real er utrolig

Ronaldo sier selv at han tror han kan fortsette å spille fotball på høyt nivå i lang tid fremover. Storscoreren fyller 32 neste februar.

- Du vet aldri hva fremtiden bringer. Jeg har lyst til å avslutte spillerkarrieren min her. Jeg vet ikke når, men jeg håper dette ikke er min siste kontrakt. Jeg tror jeg kan spille toppfotball i ti år til, minst.

Da vil Ronaldo ha passert 40 år med god margin.

Portugiserens gamle avtale gikk ut i 2018. Ronaldo kom til Real Madrid fra Manchester United i 2009. — Statistikken jeg har i Real Madrid er utrolig. Jeg forventet aldri å nå de tallene på så kort tid. Jeg skal gjøre mitt beste fremover, både i gode og dårlige tider. Jeg har fortsatt mye å lære, sa Ronaldo.

- Tror ikke han blir ut kontraktstiden

Ronaldo snakket mye om sin kjærlighet til Real, og at han har lyst til å avslutte karrieren sin i den spanske hovedstaden. En som ikke tror det vil skje, er Gullem Balague. Den spanske fotballskribenten har skrevet Ronaldos selvbiografi, og kjenner superstjernen bedre enn de fleste.

Balague hevder han lenge har sagt at Ronaldo er over toppen rent fysisk.

- Han har dermed to valg: Enten endre spillet sitt, som Messi har gjort. Eller redusere påvirkningskraften du har på spillet, og bare bli en målscorer. Ronaldo ser ut til å ha valgt det siste, skriver Balague i sin spalte hos Sky Sports.

— Jeg ser for meg at han blir i Madrid i tre-fire år, mens han ser seg om etter alternativer i enten en dårligere liga eller utenfor fotballen. Vi får se, men hvis noen kan slå oddsene, så er det han, skriver Balague.