Åsen klar igjen: – Skal gi Lehne en «liten takk for sist»

I dag hadde Simo Valakari en god og en dårlig nyhet etter treningen.

Simen Wangberg og Gjermund Åsen  Foto: Øyvind Sivertsen og Ronald Johansen

fotball

Den gode først: Gjermund Åsen er klar igjen etter lårskaden han pådro seg mot Kristiansund 29. april.

– La oss si det slik: Han er tilgjengelig når jeg skal ta ut laget. Alt går etter planen. Han har vært med på hele treningen med laget, og alt ser bra ut, men med muskelskader vet du aldri. Vi må se hvordan det er neste dag, men jeg tror han er klar til laguttaket søndag, sier trener Simo Valakari til iTromsø.

TIL var målløse mot Kristiansund, da Åsen måtte ut etter 15 minutter og målløse i de påfølgende kampene mot Senja (ordinær tid), Brann og Alta (ordinær tid)

– Har dere savnet han?

– Ja, selvfølgelig. Alle lag vil savne en slike type spiller, men vi har en sterk tropp og de som har kommet inn på laget har gjort jobben sin. Er vi det samme laget uten Gjermund? Sannsynligvis ikke, fordi vi får inn andre spillere. Men det viktigste er det for spilleren selv å komme tilbake, fordi han har vært så frustrert av å sitte på sidelinjen, sier Valakari.

– Jeg vil ha alle mine spillere tilbake, slik at de kan bidra. Så jeg er glad for at Gjermund er tilbake, legger han til.

Mister plagg på plagg

Åsen melder seg også klar etter å ha testet seg skikkelig på fredagens trening. Han vedgår at det var tungt å se på kampene.

– Jeg er en veldig energisk sjel som trenger å få utløp for det. Jeg har sittet hjemme og sett kampene på TV, og plagg på plagg «fær» jo, det blir mye svetting og litt banning. Hadde du satt opp kamera ville du fått mye rart på tape, sier Åsen med et smil.

– Jeg klarer nesten ikke å se på, for jeg blir så nervøs. Jeg hater ikke å få være med å påvirke ting. Det er et mareritt, rett og slett, fortsetter han.

– Lehne er et bål som trenger tennvæske

Han vil ikke legge noe vekt på at laget har slitt med å score mens han har vært ute.

– Brann er et bra lag defensivt, mens i Alta hadde vi flere sjanser og mot Senja var det en vanskelig bane. I cupkampene er det tøft, og det gjelder å få den første scoringen så tidlig som mulig. Det er nok litt tilfeldig, sier Åsen om at Gutan sliter med å finne nettmaskene uten ham selv på banen.

Åsen møter søndag en av sine beste kompiser i fotballen: Thomas Lehne Olsen.

– Det blir artig å møte ham igjen. Han er nok sugen på ikke å tape her, og få med seg noe sørover igjen. Jeg mener vi skal gi Lehne «en liten takk for sist» og sende ham hjem med null poeng i bagasjen, sier Åsen.

Og legger smilende til:

– Samtidig må vi bort og fyre ham opp litt. Han er som et bål som trenger tennvæske – han fyres fort. Det blir artig.

Keepervalg

Simen Wangberg pådro seg en krampe mot Brann for en uke siden. Etter fredagens trening sa Valakari følgende om søndagens kamp mot Lillestrøm:

– Nei, Simen blir ikke klar. Vi håper han rekker onsdagens kamp mot Bodø/Glimt, sier Valakari til iTromsø.

Men lørdag var Wangberg plutselig friskmeldt og klar for troppen.

For øvrig er keeper Gudmund Kongshavn med for fullt igjen på treningene. Spørsmålet er om Kongshavn eller Jacob Karlstrøm vokter TIL-buret i søndagens kamp.

– Vi tar ut laget på søndag, sier Valakari.