Arsenal speider på Nyland

Moldes landslagskeeper kan få tilbud fra Premier League i sommer.

ETTERTRAKTET: Molde-keeper Ørjan Nyland er i søkelyset til flere klubber.  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

fotball

MOLDE (Rbnett): Ørjan Nyland skal være aktuell for en overgang til Arsenal. Etter det Romsdals Budstikke erfarer har den engelske storklubben studert Moldes målvakt i flere kamper denne sesongen. Arsenals representanter har sett Nyland i aksjon både i Molde og på bortebane.

Molde-direktør Tarje Nordstrand Jacobsen bekrefter at flere engelske klubber har besøkt Moldes hjemmekamper, men vil ikke kommenter om det foreligger konkret interesse for Nyland.

— Det har vært speidere fra flere større ligaer på Aker stadion i år, blant annet Bundesliga og Premier League. Arsenal er blant disse, men jeg kan ikke svare på hvilke spillere de har sett på. Det er det bare Arsenal som kan svare på, sier Nordstrand Jacobsen til Rbnett.

- Er Nyland til salgs i sommervinduet dersom det kommer et godt bud?

— Det er et hypotetisk spørsmål. Men alle seriøse henvendelser vil bli seriøst behandlet, sier Tarje Nordstrand Jacobsen.

FIFA-agent Jim Solbakken representerer Ørjan Nyland. Han har vært på Molde-kamp flere ganger i vårsesongen sammen med speidere fra ulike klubber. Under åpningskampen mot Vålerenga var blant andre Manchester United og Hannover til stede.

— Ørjan har vært god over tid og det er stor interesse rundt ham. Men jeg kan ikke kommentere hvilke klubber som kan være aktuelle.

- Tror du Nyland kan bli solgt til utlandet i løpet av sommeren?

— Jeg har ingen kommentarer rundt spillerlogistikken i Molde Fotballklubb, svarer Jim Solbakken.

Arsenals polske keeper Lukasz Fabianski signerte nylig for Swansea. Derfor er manager Arsène Wenger på jakt etter en erstatter som kan utfordre førstevalget Wojciech Szczesny. Engelske aviser hevder at Arsenal i tillegg vurderer Ole Gunnar Solskjærs Cardiff-profil David Marshall. Den mexicanske landslagskeeperen Guillermo Ochoa, som spiller i franske Ajaccio, har også vært lansert som en kandidat.

Interessen rundt Ørjan Nyland har vært stor helt siden han valgte å gå fra Hødd til Molde for halvannet år siden. Everton og Wigan har fulgt 23-åringen over tid. Bundesliga-klubbene Bayern Münchengladbach og Schalke skal også ha vært på banen.

Ørjan Nyland signerte i fjor høst en kontrakt som binder ham til MFK helt fram til sommeren 2018. Dersom han går til en stor europeisk klubb nå er det ventet at han blir klubbens mest lukrative salg gjennom tidene. Markedsverdien ligger trolig rundt 50 millioner kroner.