Alkokutt, isbading, slanking og egen kokk ligger bak Harry Kane-suksessen: – Jeg har endret livsstilen

Harry Kane må avsløre oppskriften etter 13 mål forrige måned.

Harry Kane er toppscorer i Premier League de to siste sesongene.  Foto: EDDIE KEOGH / X01801

fotball

I kveld kvalifiserer England seg til fotball-VM i 2018.

Laget skal bare slå Slovenia på Wembley for å offisielt sikre seg billetter til Russland. Selv med uavgjort eller tap, kan det bli feiring om Slovakia snubler lenger nord i Storbritannia, når de drar til Skottland.

Sannsynligvis slipper engelskmennene å tenke på Skottland og Slovakia. For ting går definitivt Harry Kanes vei om dagen. Tottenham-spissen er i knallform. Så god form at engelske the Mirror ser jeg nødt til å putte den opp mot Alan Shearers rekordtall på 260 scoringer i Premier League. De mener 24-åringen kan ta den.

Mener Kane bør være fast kaptein

– Jeg har bare 84 scoringer ennå, så mye kan skje. Hver sesong sier jeg at det ville vært stort å bli med i 100-målsklubben, så får jeg ta det derfra, sier Kane.

Ikke bare scorer han mål. Henry Winter i The Times skiver at Kane hver dag beviser at han bør være England-kaptein på fulltid i stedet for Jordan Henderson, som senest i den viktige 2–1-seieren over «rivalene» Slovakia bar kapteinsbindet.

– Portretter av Kane er malt med flere penselstreker, for det er de små detaljene som former ham. Det er de små tingene, som når han går bort til Sir Bobby og gratulerer ham med dagen, som gjør at Kane bør være kaptein. Samtidig som han er en formidabel målscorer, skriver Winter.

Han forteller om en fotballspiller som er svært nøye med detaljene. Bading i isvann er en del av restitusjonstreningen, og utallige repetisjoner på trening og etter trening er en selvfølge.

De siste seks kampene har han scoret 11 mål. September måned har vært en eneste lang scoringsfest for engelskmannen.

Det startet allerede 1. september. To mål mot Malta for det engelske laget ble etterfulgt av en kruttsterk målrekke for toppscoreren i Premier League. To mål mot Everton på bortebane (3-0-seier), to mål mot Dortmund (3-1-seier) i Mesterligaen og to mål mot West Ham (3-2-seier) borte. Så var det dags for hat trick mot Apoel (3-0-seier), før han igjen ble tomålsscorer mot Huddersfield (4-0-seier) borte.

Harry Kane (t.v) sammen med landslagssjef Gareth Southgate. Torsdag er Totttenham-spissen kaptein for England for første gang i sin karriere.  Foto: JOHN SIBLEY / X03811

Nyttårsforsett

Det kan også nevnes at Kane scoret tre mål mot Hull i siste runde av forrige sesong, da London-laget vant hele 7–1.

Formen gir han en spesiell person æren for.

– Jeg har en kokk hjemme som hjelper meg å spise rett. Du kan ikke trene så hardt du vil når du spiller så mange kamper. Derfor må man gjøre det lille ekstra på andre plan, som med maten, sier Kane.

Det startet som et nyttårsforsett før året. 1. januar var han i gang.

– Det vil hjelpe meg inn i neste års VM, med min kropp og min gjenoppretting, sier formspissen.

Snakker knapt med kokken

Kokken selv høster ros, uten at Kane ønsker å utdype hans identitet. Men han kan si én ting.

– Jeg møtte ham i desember, men jeg vil helst ikke si navnet hans. Han var ikke Spurs-fan, men han er det nå, sier Kane.

– Han er her hver dag, mandag til søndag og legger maten i kjøleskapet. Jeg ser ham nesten aldri, fordi jeg er på trening, men han lager maten til meg og legger det igjen i kjøleskapet, forklarer Tottenham-spissen.

Ikke bare har han gjort noe med maten. Han har også kuttet ut alokohol. Harry Kane drikker ikke mens sesongen pågår. Og det gjør den mesteparten av tiden. Men han er ikke totalavholds.

– Dersom vi skulle vinne et trofé vil jeg nok feire, sier han.

– Endret livsstilen

Torsdag kveld bærer han altså kapteinsbindet når England – sannsynligvis – gjør det som Brasil, Iran, Japan, Belgia, Mexico, Sør-Korea og Saudi-Arabia allerede har gjort: Kvalifisert seg til fotball-VM 2018. Kanskje etter et par mål av Kane, som også avslører sin favoritt på kjøkkenet: Smuldrepai med epler.

– Vi la en bra plan sammen og det ser ut som den fungerer. Jeg har endret livsstilen utenfor banen mye og hatt fokus på ernæring. Det sa bare «klikk» i hodet mitt, og jeg tenkte at en fotballkarrière er så pass kort at man må gjøre at hver dag teller. Det går så fort, sier Kane.