Tidligere RBK-ving får ny sjanse i utlandet

Tobias Mikkelsen (31) forlater snart dansk fotball.

Tobias Mikkelsen spilte over 80 kamper for Rosenborg. Nå er dansken på vei til den australske klubben Brisbane Roar.  Foto: Glen Musk / Sagbakken/Stendal

fotball

Offentliggjøringen er ventet først i neste måned, men The Courier Mail skriver at den tidligere Rosenborg-vingen Tobias Mikkelsen drar fra danske Nordsjælland til den australske klubben Brisbane Roar.

Klubben er tydeligvis i ferd med å styrke angrepet sitt, siden de også har kjøpt tidligere toppscorer Adam Taggart og den franske vingen Eric Bautheac.

Mikkelsen vil ha god bruk for landsmannen Thomas Kristensen, som allerede spiller for klubben.

80 kamper for Rosenborg

Mikkelsen spilte i Rosenborg fra 2013 til 2015, og scoret 14 mål på de 80 kampene han fikk for klubben.

I 2015 dro han tilbake til Danmark og Nordsjælland. Da sa han at han ikke fungerte optimalt som fotballspiller og menneske uten familien, og var glad for å komme tilbake til Danmark.

Nå ser det ut som han vil prøve lykken igjen, denne gang på den andre siden av kloden.

Inneværende sesong i Danmark har han slitt benken for danskene, og sa til Bold.dk at han ikke var tilfreds med situasjonen.

Han har bare fått spilletid i 12 kamper i år, og bare fire av de fra start. Kontrakten hans går ut til sommeren, og han kan derfor dra gratis til Australia.

Han har også spilt åtte a-lagskamper for Danmark, men har ikke vært en del av diskusjonen om VM-troppen til Åge Hareide.