«Moi» om King før prestisjeduell: – Håper han tenker på missen og har dårlig selvtillit

Den ene traff. Den andre bommet. Mohamed Elyounoussi (24) og Joshua King (26) dro rett fra norsk landslagsjubel til England for å forberede deres interne prestisjeduell.

Mohamed Elyounoussi scoret kampens eneste mål mot Bulgaria og ble gratulert av en strålende fornøyd Joshua King.   Foto: Lise Åserud, NTB scanpix

fotball

ULLEVAAL: Lørdag klokken 16.00 smeller det på Dean Court stadium i Bournemouth.

Joshua Kings Bournemouth har vært høstens overraskelse og er nummer seks på Premier League-tabellen.

Mohamed Elyounoussis Southampton er i den andre enden av tabellen.

Men sistnevnte har god selvtillit etter seiersmålet mot Bulgaria på Ullevaal.

– Jeg håper han tenker på den missen og har dårligere selvtillit, gliste «Moi» i intervjusonen en snau time etter 1–0-seieren over Bulgaria i Nations League.

Missen han tenkte på, var Kings svært dårlige forsøk på å treffe ballen og det tomme målet noen få minutter før kampslutt.

Joshua King har scoret fire mål på åtte Premier League-kamper og mener det ikke er noe å si på selvtilliten, selv etter bommen mot Bulgaria.   Foto: ANDREW BOYERS, REUTERS

Tror ikke han vil være preget

King overhørte noen av Elyounoussis kommentarer. Da Aftenposten spurte hvordan landslagskameraten skal stoppes på lørdag, smalt det kjapt.

– Kanskje jeg skal skade ham, fleipet King og ga Elyounoussi et vennlig klapp på skulderen på vei ut av Ullevaal stadion.

Men Bournemouth-spissen er helt sikker på at han ikke vil være preget i Premier League-duellen på lørdag.

– Jeg har fire mål på åtte kamper i Premier League, så jeg klarer å glemme den. Jeg har bommet på store sjanser før og kommet meg videre til kampen etterpå. Den var gigantisk stor, men jeg kommer meg videre.

Om kampen lørdag sier King:

– Det blir en tøff duell. Southampton har vunnet noen av de siste kampene (3 av 6 siste vunnet av Southampton) og et par har endt uavgjort. Men vi er i en god flytsone nå og det blir gøy å møte «Moi» i Premier League.

Mohamed Elyounoussi i aksjon mot Wolverhamptons Matt Doherty for tre uker siden.   Foto: ALAN WALTER, REUTERS

«Kan gjøre ting på egen hånd»

Mohamed Elyounoussi har spilt i fem av åtte Premier League-runder, men fortsatt ikke scoret.

– De er i veldig god form om dagen, de har hjemmebane, det blir helt sikkert en tøff kamp. Jeg ser frem til å møte Josh på banen, så får jeg se om jeg klarer å stå imot styrkene hans.

– Hvordan vurderer du styrkene og svakhetene til King?

– Han er fryktelig sterk og har stor fart. Han er en type spiller som kan gjøre ting på egen hånd. Svakheten er at han ikke er en god hodespiller, det har han vel innrømmet selv også. Han har litt å gå på der. Men det er ikke mange svakhetene.

– Hvordan vurderer du Bournemouth?

– De har hatt bra kontinuitet og nå får de resultater av å være en sammensveiset gjeng. Spillerne har gode relasjoner seg imellom. Det spiller en god fotball også, det blir spennende å møte dem.