- Jeg ser hva van Gaal gjør i United. Det tar tid.

Joshua King maner folk til tålmodighet etter Italia-smellen.

Joshua King mener det vil ta tid for Per-Mathias Høgmo å bygge et nytt landslag.   Foto: NTB scanpix

fotball

OSLO (adressa.no): Han var bra så lenge kreftene holdt, Joshua King. Sterk feilvendt, torde å ta med seg ballen rettvendt og sto bak det lille Norge maktet å skape foran Italia-keeper Gianluigi Buffon.

Men spissen var akkurat like ærlig om prestasjonen etter kampen, som følelsen de fleste av de over 26.000 tilskuerne gikk hjem med sent tirsdag kveld.

— Italia skapte mye på kontringer og kunne vunnet både 3-0 og 4-0. Men på grunn av Vegard Forren og Ørjan Nyland skjedde ikke det. Og det er vårt eget angrepsspill vi må terpe mest på videre. Vi kommer frem til midtbanen og ut på kantene, men det blir for lite trøkk i 16-meteren, sier King.

Etter kampen måtte landslagssjef Per-Mathias Høgmo igjen tåle spørsmål vedrørende manglende utvikling av laget. Spissen maner imidlertid til tålmodighet fra omgivelsene rundt dette.

- Sliter i United

Og sammenlikner «prosjekt Høgmo» litt med det han ser i Manchester United om dagen.

— Man ser hva Louis van Gaal (manager) gjør i United. Det tar tid. Man må ha tro på treneren. Vi har drevet på i ett år nå og har et ungt lag. Det er ingenting som snur over natta, sier han – og fortsetter:

— Van Gaal kom jo til United etter å ha ført Nederland veldig langt i VM (bronse). Men i United sliter han fortsatt. Vi har troen på oss selv, men må fortsatt jobbe med detaljene i spillet vårt.

Gamst: - Et veldig godt lag

Samtidig maktet altså ikke Norge å sende nevnte Buffon ut i strekk en eneste gang i løpet av kampen. Morten Gamst Pedersen, med 83 landskamper, sliter med å huske om det kan ha skjedd tidligere i hans landslagskarriere. At et norsk lag ikke har skapt en eneste kvalifisert målsjanse på 90 minutter.

— Det er vanskelig å svare på sånn nå i slengen. Jeg husker en kamp for Blackburn mot Tottenham. Da skapte vi nada. Men for Norge. Nei, den må jeg tenke litt på, sier han – som også innrømmet at Norge møtte overmakten.

— Ja, det var et veldig godt fotballag. Samtidig var vi uheldige som fikk mål imot på deres første sjanse. Da er det ekstra tøft å møte nettopp Italia, sier innbytteren.