Vipers svarer på kritikken fra Alstad: - Høres ut som misunnelse

Sportssjefen i Vipers, Peder Langfeldt, er ikke spesielt begeistret over at Ida Alstad kaller dem et kjøpelag.

Bryr seg ikke: Peder Langfeldt bryr seg ikke om hva andre mener om spillerpolitikken til Vipers.  Foto: Kjartan Bjelland

ballsport

I etterkant av Byåsen seier mot Sola i går, sa Ida Alstad til Adresseavisen at hun ikke hadde sansen for Vipers spillerpolitikk.

– Byåsen utvikler egne

På spørsmål om hva et økonomisk slitende Byåsen måtte gjøre fremover for å holde seg konkurransedyktige i eliteserien mot lag som Vipers og Larvik, ville hun fortsette å utvikle trøndere til både klubb og landslag.

– Byåsen har ikke pengene til å hente en stjernespiller. Jeg tror det handler om å fornye de vi har her, og utvikle dem videre. Det er det vi har gjort i Byåsen i alle år. Utviklet trøndere til klubb og landslag.

– Høres ut som misunnelse

Peder Langfeldt i Vipers ble ikke spesielt begeistret over å høre at Ida Alstad kalte dem for et kjøpelag, og mener at også de utvikler egne spillere.

– Vi har lokale spillere vi også. Vipers er et sterkt lag, med syv sørlendinger som setter sine preg på laget.

Han mener også at Byåsen høres misunnelige ut på de sterke økonomiske musklene Vipers har fått i det siste.

– For å si det sånn, så kan du sitere meg på dette: Ida Alstad får mene det hun vil, men for meg høres hun misunnelig ut.

For ordens skyld skal det nevnes at Vipers ikke har direkte kjøpt spillere, altså betalt overgangssum for dem. De har hentet flere landslagsaktuelle spillere som Emilie Hegh Arntzen, Katrine Lunde og Malin Aune, og har kunnet betale høyere lønninger enn andre lag i eliteserien.

Kritiserer Vipers: Ida Alstad har ikke sansen for hvordan Vipers henter spillere.  Foto: Leif Arne Holme

– Vi må kunne bruke ressursene våre

Marta Tomac har tidligere spilt for Byåsen sammen med Ida Alstad, og spiller den dag i dag for Vipers. Hun vil ikke bruke tid på å bry seg om hva den tidligere lagvenninnen hennes mener om det som skjer på sørlandet for tiden.

– Ida skal få mene det hun vil, men jeg vil ikke fokusere så veldig på det. Jeg bryr meg om det som skjer på banen, og det jeg har kontroll over, sier Tomac.

Hun har ikke noe problem med spillerpolitikken til Vipers, og mener at de er i sin fulle rett til å bruke de ressursene klubben har.

– Hvorfor skal vi ikke kunne bruke de musklene vi har? Økonomien har blitt en sterk ressurs for oss, og den kan vi bruke mot drømmen om å vippe Larvik av tronen, sier den utflyttede trønderen.

Hør Frode Grodås fortelle om Mesternes Mester, honning-produksjonen i hagen, Lagerbäck og nedturen med Høgmo: