Vipers feide over Sola

Vipers gikk opp på sølvplass etter en grei skuring borte mot Sola.

Vipers kan juble etter seier mot Sola. Her fra kampen mot Larvik.  Foto: Herman Folvik

ballsport

Sola-Vipers 22–35 (11–19):

Kristiansandsjentene gjorde en meget imponerende første omgang i Stavanger, og avgjorde langt på vei kampen før pause. De rosa tar seg da opp på sølvplass bak overlegne Larvik, mens Byåsen, Storhamar og Glassverket har en kamp mindre spilt.

– Vi gjorde mye av det vi hadde forberedt oss på. Vi skulle ha et høyt tempo, og de første 20 minuttene er virkelig bra. Da la vi grunnlaget for seieren. Det er superpositivt. Jeg er veldig fornøyd med de 20 minuttene. Resten blir litt som det blir, men vi tok Sola ordentlig på alvor som vi gjør med alle, sier en fornøyd Vipers-trener Kenneth Gabrielsen.

Allerede fra første angrep så Vipers sterke ut, og skaffet seg raskt en ledelse.

– Dette var noen nivå opp fra seieren mot Halden. Det er utvikling på forsvaret og kontra som vi har hatt fokus på, mener Vipers-treneren.

Stor ledelse til pause

Den vokste seg større og større fram til 20 minutter sto på klokka. Da ledet Vipers 16–6, anført av en glimrende Kari Brattset som satte alle sine seks skudd før hvilen.

– Kari er bra. Det er ikke noe tvil om det, sier Gabrielsen.

Sola våknet litt og reduserte fire ganger på rad før Vipers avsluttet omgangen godt. Til pause var stillingen 19–11 og spenningen i kampen var i stor grad borte.

– Det var en veldig god kamp totalt sett. Vi starter utrolig bra og setter standarden på kampen. Vi slipper oss litt ned i andre omgang. Men det er godt å få en veldig god start og ikke la de få en følelse av at de kan få med seg noe herfra. Sola har vært i form, så det er godt at vi kunne sette dem på plass litt, forteller Brattset.

Kari Brattset og Marta Tomac imponerte mot Sola.  Foto: Herman Folvik

Jevnere andre omgang

Vipers hadde full kontroll også etter pause. Trener Kenneth Gabrielsen lot alle få rikelig med spilletid, uten at det gikk utover kvaliteten.

Tonje Nøstvold, Solas storskytter, traff bedre etter hvilen og satte hele ti mål for vertene.

– Det er det eneste negative i dag. Vi rygger for mye i andre omgang og går ikke opp i hun. Vi glemte det i andre omgang, sier Gabrielsen.

Likevel var Vipers det beste laget i andre omgang også. Kampen endte til slutt 22–35, hvilket vil si at Vipers vant andre omgang 16–11. Kampen lignet litt på seieren mot Halden sist søndag.

Vipers toppscorer ble til slutt Kari Brattset som endte på ni fulltreffere. Jeanett Kristiansen endte med syv mål på elleve forsøk, mens Kristin Nørstebø satte fem av syv skudd.

– Jeg fikk mye innspill og gode baller å jobbe med. Samspillet sitter bedre og bedre, mener Brattset.

Vipers’ neste kamp er først 5. februar hjemme mot Tertnes. Deretter venter Byåsen tre dager senere i Kristansand.