Tobias (1,5) ga Harald Reinkind en opptur før VM-kjøret starter

De norske håndballherrene kan vente seg et brutalt program i VMs hovedrunde.

TRENGER ENERGI: Bergenseren Harald Reinkind og Norge skal spille to kamper på 20 timer. Da hjelper det med litt energi hjemmefra. Her med sønnen Tobias (1,5 år) etter kampen mot Danmark.  Foto: Lise Åserud, NTB Scanpix

ballsport

Egypt er første motstander søndag. Så spiller Norge allerede 20 timer senere mot Sverige i det som kan bli en helt avgjørende affære med tanke på semifinalene.

Kampoppsettet får mange av de norske spillerne til å riste på hodet.

– Klin kokos, sier Sander Sagosen til NTB.

Bergenser Harald Reinkind er mer diplomatisk, men han er åpenbart ikke fornøyd med hvordan kampene er lagt.

– Sverige får over et døgn mer hvile enn dere?

– Det kan ha noe å bety. Man ønsker alltid å være godt uthvilt. Med sen kamp mot Egypt blir det ikke mange timene før det smeller igjen. Vi får prøve å komme oss i seng så fort som mulig, sier han.

– Det blir tre steintøffe kamper helt klart. Både Sverige og Ungarn har i hvert fall mange gode spillere. Der må vi være helt på. Egypt er nok litt som det vi har møtt tidligere i VM, og noe vi ikke er så vant til.

LEKSJON: Danskenes Mikkel Hansen ga Harald Reinkind og Norge en håndballeksjon torsdag kveld. Hansen scoret 14 av målene da håndballherrene våre tapte 26–30.  Foto: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN NORWAY

Fikk familiebesøk

Egypterne tapte finalen i afrikamesterskapet mot Tunisia. Tunisierne var sjanseløse mot Norge for noen dager siden.

Kort etter Danmark-kampen (norsk 26-30-tap) fikk Reinkind møte sønnen Tobias (1,5 år) ute på banen.

– Det er mange tanker som går gjennom hodet etter en slik kamp, og det var godt å se ham igjen. Det å bli pappa gir en mulighet til å tenke på annet enn håndball, sier den tidligere Fyllingen-spilleren, som fikk spilletid i store deler av kampen.

Han endte opp med ett mål.

Etter nederlaget torsdag var den norske troppen tilbake på spillerhotellet litt før midnatt.

– Vi samlet oss på fellesrommet vårt, spilte litt kort og prøvde å snakke litt skit med hverandre. Så det ble ikke så mye søvn. Det er mange tanker og mye adrenalin som skal ut av kroppen, sier Reinkind.

– Vi må lære av dette og komme oss videre så fort som mulig.

Slik går Norge videre

FØLGER MED: Landslagsspiller Stine Skogrand og samboeren Eivind Tangen venter barn til våren. Skogrand følger samboeren og det norske herrelandslaget under EM.  Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY

Fredag kom den norske troppen seg ut av spillerhotellet for middag for første gang på ni dager.

Danskene James og Adam Price er blitt kjendiser for sine TV-programmer, og håndballherrene spiste på en av brødrenes restauranter.

Før det fikk Reinkind litt tid med familien i et for dagen solfylt Herning. Det samme gjorde Eivind Tangen. Hans samboer Stine Skogrand er gravid og venter barn i starten av mai.

Danmark og Sverige starter hovedrunden med fire poeng, Norge har to, Ungarn og Egypt ett og Tunisia ingen.

De to beste går til semifinale, og ved poenglikhet teller innbyrdes oppgjør først.

Vinner Danmark og Norge alle sine tre kamper, er begge sikret avansement.