Tertnes-profilen var endelig på vei tilbake. Så røk sesongen: – Akkurat nå er det veldig, veldig surt

– Det så ut til å gå greit. Så fikk jeg denne rett i trynet, sier stortalentet.

Kjerstin Boge Solås røk korsbåndet og sesongen.   Foto: Privat

ballsport

Tertnes sin største profil Kjerstin Boge Solås (19) røk korsbåndet under en treningskamp forrige uke. Dermed er sesongen, før den er begynt, over for stortalentet.

– Akkurat nå er det veldig, veldig surt. Men det er ikke noe annet å gjøre enn å begynne på nytt, sier Solås til Bergens Tidende.

– Blir nok tunge stunder

Siden mai har Solås vært ute med en belastningsskade i venstre kne, noe som har tatt tid å leges. I treningskampen torsdag skulle hun spille ti minutter, hvor hun da endte opp med å skade det høyre kneet.

– Det var ikke fordi jeg ikke var klar, jeg var rett og slett bare uheldig, sier Solås.

UHELDIG: Kjerstin Boge Solås var endelig på vei tilbake til håndballbanen etter problemer med det venstre kneet. Torsdag røk 19-åringen korsbåndet i det høyre kneet og mister dermed kommende sesong.   Foto: Arkivfoto

På grunn av at hun allerede har vært ute med skade i noen måneder, ble Solås svært bekymret da hun skadet seg i det andre kneet.

– Jeg visste ikke hvor alvorlig det var, men jeg var veldig redd. Men så tenkte jeg at jeg overtenkte, og etter hvert trodde jeg egentlig bare det var en kraftig lårhøne, forteller Solås.

Noen lårhøne var det ikke. Stortalentet hadde røket korsbåndet, og mister dermed hele kommende sesong.

– Det blir nok tunge stunder fremover. Jeg tror ikke jeg helt skjønner hvor lang tid det tar ennå. Jeg har jo vært ute siden mai, og synes at det har gått sakte de siste månedene. Så jeg er forberedt på at det kommer til å bli tøft, sier 19-åringen.

Vellykket operasjon

Solås ble operert allerede søndag ettermiddag og ligger fremdeles på sykehuset da vi snakker med henne. Hun forteller at operasjonen var vellykket.

OPERERT: Kjerstin Boge Solås røk korsbåndet på torsdag og var allerede ferdig operert søndag.   Foto: Privat

– Det er veldig bra at jeg fikk operasjonen så tidlig. Da tar det ikke så lang tid å komme tilbake, sier hun.

Til tross for at hun har vært svært uheldig de siste månedene er Solås ved godt mot. For tilbake på håndballbanen, det skal hun.

– Jeg mister jo selvfølgelig ett år der jeg kunne utviklet meg enda mer. Men samtidig, jeg er fremdeles ung og har mange år på å utvikle meg. Samtidig vet jeg at med en slik skade lærer man mye om kroppen sin, og jeg tror det skal gå fint, sier Solås.

– Jeg er i gode hender

Tertnes-trener, Tore Johannessen mener at de mister noen vesentlige kvaliteter uten Solås på laget kommende sesong.

– Hun har noen kvaliteter som vi ikke har ellers, som taklingsstyrke i forsvar hvor hun er vår beste spiller, og noe av det hun bidrar med i angrep, sier Johannessen.

Solås innrømmer likevel at beskjeden om at korsbåndet var røket ikke var det hun ønsket å høre etter torsdagens treningskamp.

MOTIVERT: – Jeg er fremdeles ung og har mange år på å utvikle meg, sier Kjerstin Boge Solås som er fast bestemt på å komme seg tilbake på håndballbanen etter korsbåndskaden.   Foto: Fred Ivar Utsi Klemetsen

– Jeg har hatt som mål å bli klar før sesongstart, og det så ut til å gå greit. Så fikk jeg denne rett i trynet. Samtidig er det veldig mange som har vært igjennom dette, og det er mange flinke folk som vet hva som er bra for meg. Det er jeg veldig takknemlig for. Jeg er i gode hender.

Johannessen har lang erfaring med spillere som har opplevd korsbåndskade, og er ikke bekymret for at det kommende året skal sette noen stopper for Solås sin håndballkarriere.

– Hun kan komme enda sterkere tilbake, og hun kan bli bedre når hun kommer tilbake enn hun var før. Det er jeg sikker på, sier treneren.

Ingen forsterkninger

Til årets sesong har Tertnes allerede en tynn stall, men noen forsterkninger nå som Solås er ute blir det ikke med det første.

– Vi har et godt nok lag, selv om det er en tynnere tropp. Vi får ta ting underveis, men nå blir det å spille med det laget vi har. Det positive er at det er det laget vi har trent med i oppkjøringen. Kjerstin har jo ikke vært med på grunn av skade, hadde hun vært med hadde det vært en større utfordring, sier Johannessen.

Selv om Solås ikke skal være med på banen, vil Solås likevel støtte laget sitt fra sidelinjen.

– Det blir mye gøy som skjer denne sesongen, så jeg må bare prøve å tenke på at jeg skal være med på det selv om jeg ikke er på banen, sier hun.