Se «overfallet» som rystet svensk ekspert: - Aj, aj, aj!

Stygge scener da Sverige røk ut av EM.
ballsport

Vertsnasjonen Sverige gikk på et avgjørende EM-tap mandag kveld.

Etter 19–21-tapet for Frankrike er Sverige uten mulighet til å avansere til semifinale.

De svenske spillerne gråt da kampen var over, men det hele var svært dramatisk allerede litt tidligere.

Det gjenstod drøye ti minutter av kampen, og stillingen var 19–16 til Frankrike, da situasjonen oppstod.

Svenske Olivia Mellegård angrep fra venstrekanten da hun kolliderte med den franske keeperen Laure Gauser, som var på full fart ut for å avverge skuddet.

Mellegård fikk Glausers kne rett i ansiktet. Først lå svensken urørlig på bakken, før hun etter hvert kviknet til. Mellegård gråt av smerte etter sammenstøtet.

– Fy!

Glauser klarte faktisk ikke å avverge scoringen, ballen gikk inn mens svensken falt. Den franske målvakten ble dessuten vist ut.

– Fy! Den så vond ut. Den så veldig vond ut, sa Frode Scheie, kommentatoren på viasat 4.

Han mente videre at utvisningen diskuteres, men at den franske målvaktens handling var «farefull»

– Et overfall, nesten

Hendelsen vakte harme blant svenske tv-kommentatorer.

– Det er et alldeles for tøft angrep. Det er et overfall, nesten, sier Claes Hellgren, ekspertkommentator for svensk TV3, ifølge Expressen.

– Aj, aj, aj. Det der var ikke bra, sier makker Robert Perlskog.

Keeper Glauser sier hun ikke følte hun gjorde noe galt i situasjonen. Til franske L’Equipe hevder hun at hun ikke gjorde det med vilje.

– Jeg kan ikke avbryte bevegelsen min kun fordi hun kommer mot meg. Da ville jeg gitt henne målet, og slik funker ikke sporten, sier Glauser til den franske avisen, gjengitt av Expressen.

En tårevått Mellegård ble sendt til umiddelbar legesjekk. Fra benken så hun at lagvenninnene ikke maktet å slå tilbake i oppgjøret mot Frankrike.

Tirsdag ettermiddag meldte det svenske håndballforbundet at Mellegård har pådratt seg en hjernerystelse. Hun mister resten av mesterskapet.

Sverige står dermed uten medaljesjanser i EM. Det norske laget har på sin side alle muligheter, og møter Ungarn tirsdag kveld.