Norges Løke-erstatter fikset seier i Nora Mørks jubileumskamp

I sin 100. landskamp sto Nora Mørk nok en gang frem som Norges viktigste spiller. Men hun kan takke strekspiller Kari Brattset for at det ble seier.

Nora Mørk ble kåret til Norges beste spiller i 23–22-kampen i Oslo Spektrum.  Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

ballsport

Norge - Frankrike 23–22

OSLO SPEKTRUM: Et litt reservepreget Frankrike – uten veteranene Blandine Dancette, Allison Pineau og Alexandra Lacrabère – burde være lett match for Norge. Men det ble en tøff batalje i samtlige 60 spilleminutter foran nesten 6000 tilskuere i Oslo Spektrum.

Norge ledet brorparten av kampen, men tre minutter før full tid utlignet Frankrike til 22-22. Dermed ble det spenning til siste sekund.

40 sekunder før slutt kom avgjørelsen. Strekspiller Kari Brattset ble spilt fri og satte sikkert inn 23-22-målet. Da eksploderte det nærmest i Oslo Spektrum. I Frankrikes siste angrep sto Norge godt i forsvar hindret fransk scoring. Dermed ble det norsk seier.

Sliten Mørk: – Hjalp at det var jubileumskamp

For Nora Mørk var det en spesiell kamp. Det var hennes 100. landskamp. Hun endte på seks scoringer og ble kåret til Norges beste spiller av en jury.

I pressesonen etterpå så Nora Mørk skikkelig sliten ut. Hun har hatt en lang sesong både med landslaget og den ungarske storklubben Györ.

– Nå er jeg skikkelig sliten, men for en sliten kropp hjalp det veldig å få spille jubileumskamp her i Spektrum. Det ga mye energi, så det var digg, sier Nora Mørk til Aftenposten.

Norge – Frankrike 23-22 (13-13)

5968 tilskuere

Norge: Katrine Lunde, Tonje Lerstad – Mari Molid, Veronica Kristiansen 6, Jeanette Kristiansen 2, Stine Skogrand 1, Vilde Mortensen Ingstad, Nora Mørk 6, Stine Bredal Oftedal 1, Malin Aune, Kari Brattset 2, Tonje Løseth, Helene Gigstad Fauske 1, Kristin Venn 3, Hanna Bredal Oftedal, Marit Røsberg Jacobsen 1.

Toppscorer Frankrike: Laurisa Landré 4.

Utvisninger: Norge 2 x 2 min., Frankrike 3 x 2 min.

Norge vant 24-21 over Frankrike torsdag i Follo. (©NTB)

Kari Brattset scoret det avgjørende målet mot Frankrike.  Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Sammen med Vilde Ingstad er Kari Brattset strekspillerne som for øyeblikket ligger nærmest an til å ta over strekrollen som Heidi Løke har herjet i for Norge de siste årene. Løke er for tiden gravid, og det uklart når hun kommer tilbake.

Det ble bare to scoringer på Brattset mot Frankrike, men hun fikk æren av å både starte og avslutte ballet. Hennes første scoring kom etter 30 sekunder, den andre i kampens siste minutt. Det holdt til å bli matchvinner.

– Det er alltid sånn at det føles litt spesielt med det siste målet, selv om alle mål er like viktige. Vi bommer litt for mye, men det var morsomt å vinne til slutt, sier Kari Brattset til Aftenposten.

Mørk viste hvor viktig hun er for dette laget. Et eksempel på det fikk vi se da hun stupte frem i angrep i førsteomgangens siste sekunder og utlignet til 13-13.

Midt i andre omgang fikk Mørk – som har spilt nesten 80 kamper på 10 måneder denne sesongen – litt velfortjent hvile, men da gjensto ti minutter fikk hun igjen komme inn på parketten i Oslo Spektrum. Det første hun gjorde var å sette inn et straffekast - til stor jubel fra publikum.

– Brenner mange sjanser

Landslagssjef Thorir Hergeirsson brukte treningskampen til å teste mange nye fjes. Det gjorde at Norge ikke alltid hadde den strukturen Hergeirsson ønsket. Landslagssjefen var bare delvis fornøyd etter kampen.

– Det ble jevnt. Vi brenner mange sjanser offensivt, og i forsvar er det litt varierende. Vi mister litt fokus og konsentrasjon innimellom, sier Hergeirsson.

Håndball-VM arrangeres i år fra 1. til 17. desember i Tyskland. Norge er forhåndskvalifisert som regjerende verdensmester. Før mesterskapet er mest spenning rundt hvem som blir Norges førstevalg som strekspiller.

Gårsdagens linjespillere scoret kun to mål (Brattset: 2, Vilde Ingstad: 0). Likevel synes landslagssjefen at to de viser stigningen i spillet sitt.

– Det viktigste er at vi scorer nok til å vinne, og da er det viktig linjespillerne er farlige, at de er et uromoment. Det var bedre i dag enn torsdag. De kom i gode situasjoner og laget noen straffer, brente noen gode sjanser, men scoret også noen viktige mål, som Kari gjør på slutten, oppsummerer Hergeirsson.