Nora Mørk måtte klype seg i armen etter VM-utklassingen: – Det var total enveiskjøring

Herjet med det russiske forsvaret.

Nora Mørk var én av banens beste spillere i kvartfinalen mot Russland.   Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

ballsport

Norge kjørte over de russiske kvinnene i onsdagens kvartfinale. Da sluttsignalet lød hadde Norge scoret dobbelt så mange mål som russerne.

Resultatet ble til slutt 34–17.

Nora Mørk var én av Norges aller beste spillere, og herjet med det russiske forsvaret.

– Det er helt uvirkelig. Vi reiser sakte, men sikkert fra. Jeg har aldri sett så bra forsvarsspill, det var total enveiskjøring, sa Mørk til TV 2.

– Når vi slipper inn bare 17 mål mot et slikt hurtig og godtspillende lag, så må man bare klype seg litt i armen, sier Mørk til NTB.

Etter kampen snakket TV 2 med en svært fornøyd islandsk trener.

– Vi jobbet enormt gjennom hele kampen. Det er lenge siden jeg har sett så bra forsvar. Vi begynner å få til forsvarspillet vi trenger på dette nivå. Vi har to gode målvakter og bra fart framover, sa Thorir Hergeirsson etter kampen.

Ser framover

Han har vanskeligheter med å svare når reporteren spør om dette er den beste kampen under hans ledelse.

– Det er vanskelig å si, jeg klarer ikke å rangere. Men akkurat nå føles dette ut som en vanvittig god kamp. Det er en sterk prestasjon, men nå er det neste kamp som gjelder. Nederland er et bra lag med gode spillere og stor fart, sier treneren til TV 2.

Stine Bredal Oftedal spilte også en kjempekamp.  Foto: CARL SANDIN / BILDBYR N

I kommentatorboksen satt Harald Bredeli og Bent Svele, og kunne nesten ikke tro det de så på banen.

– Det er tidenes oppvisning. Mot den største gullfavoritten. Det er helt vanvittig, sa Bredeli da kampen var over.

Da det gjensto ti minutter av kampen lovet han at han skulle gå til Hamburg dersom Russland tok igjen Norge, men det slipper kommentatoren.

Tidligere landslagstrener Marit Breivik koste seg på sidelinjen.

– En fantastisk kamp av Norge. For et forsvarsspill! Det virket som Russland ga opp ganske tidlig, men Norge ga seg aldri, sa hun til NTB.

– Jeg er mektig imponert.

– Enveiskjøring

Bakover på banen herjet de norske keeperene, og framover herjet blant annet Stine Bredal Oftedal. Hun har vanskeligheter med å skjønne resultatet som står på tavla.

– For å være helt ærlig kan jeg nesten ikke tro det. Det er fantastisk det vi gjør i alle faser av spillet, sa Oftedal til TV2.

Nå venter Nederland i semifinalen på fredag klokken 17.30.

Norge har vært i hele 19 finaler i OL, VM og EM. Den første kom i 1992 og ga tap for Sør-Korea i Barcelona-OL. Disse gullkampene er endt med 12 gull og sju sølv for det norske laget.