Molde rystet serielederen: – Synd at vi ikke har tro på oss selv hele veien

Publikum øynet håp om et håndballmirakel, men serielederen ble til slutt for sterke.

Mona Obaidli spilte en god kamp mot Vipers og lobbet blant annet inn et straffekast på landslagsmålvakt Katrine Lunde.  Foto: ERIK BIRKELAND

ballsport

Molde - Vipers Kristiansand 30-34

Det var få som hadde tro på at Molde skulle greie å ta poeng mot storfavoritten Vipers Kristiansand da lagene møttes i Molde Arena onsdag kveld.

Serieleder Vipers kom til Molde med flere landslagsspillere, men de unge Molde-spillerne gikk rett i strupen på sørlendingene. Da Ragnhild Valle Dahl banket inn 11–6-ledelse for hjemmelaget midtveis i den første omgangen, begynte publikum å øyne håp om en skikkelig håndballskalp.

Anført av timålsscorer Mona Obaidli og Mariane Fernandes (åtte mål), fikk rutinerte spillere som Kristine Lunde-Borgersen, Emilie Hegh Arntzen og Kari Brattset nok å henge fingrene i. I målet ble landslagsmålvakt Katrine Lunde flere ganger utspilt.

LIVE: Slik var kampen

– Det var veldig deilig. Jeg syns vi spiller veldig bra. Det er bare så synd at vi ikke har tro på oss selv hele veien. Vi starter fantastisk bra, men faller litt nedpå i slutten av første og begynnelsen av andre omgang, sier Mona Obaidli til Rbnett som også ble kåret til hjemmelagets beste spiller.

Lunde-Borgersen snudde kampen

Etter halvspilt første omgang kom nevnte Lunde-Borgersen inn på banen. Den rutinerte bakspilleren viste sin ro og nærmest egenhendig styrte hun bortelaget inn i kampen igjen. I omgangens siste sekund viste hun også klasse da hun banket inn 15–14-ledelse til Vipers, som dermed hadde snudd kampen.

Mariane Fernandes var blant banens beste spillere. Den brasilianske jenta satte inn åtte mål og viste at hun kan bli en svært viktig tilvekst i Molde-laget. Etter kampen fikk hun skryt fra begge lags trenere.  Foto: ERIK BIRKELAND

Utover i den andre omgangen økte Vipers ledelsen ytterligere og tok etter hvert en ganske kontrollert firemålsseier.

– På én måte er jeg fornøyd, men samtidig er dette en kamp vi kunne ha vunnet. Vi spiller sammen som et lag, og dette gir oss selvtillit inn mot de neste kampene. Det sier jo litt om hvor godt vi spilte, når vi er skuffet over at vi ikke tar poeng mot serielederen, mener Mona Obaidli.

Stolt og skuffet

Trener Magnus Johansson var både litt stolt og litt skuffet da han møtte Rbnett etter kampen. Svensken fikk se at jentene kanskje leverte årsbeste i begynnelsen av den første omgangen.

Magnus Johansson var fornøyd med mye av det han fikk se av eget lag mot Vipers.  Foto: Erik Birkeland

– Jeg er stolt over mye av det vi gjør. Den første delen av første omgang er veldig bra. Da er vi tålmodige i spillet vårt, og gir alt i skuddene. Samtidig er det litt irriterende at vi ikke greier å holde nivået vårt oppe hele veien. Vi så før kampen at dette var en god mulighet til å ta poeng mot Vipers. Jentene orket dessverre ikke å holde det gående. Vipers er jo et meget godt lag, sier Johansson til Rbnett.

Ettersom Gjerpen slo Sola i sin kamp onsdag kveld, gikk skienslaget forbi Molde på tabellen. Det viktigste var nok uansett at Oppsal tapte for Tertnes, og dermed ligger Molde fortsatt på trygg grunn i eliteserien med sine elleve poeng. Ned til Oppsal på kvalik-plass er det to poeng.

Neste seriekamp for Molde er borte mot Storhamar om to uker.