Enkel Vipers-seier med flere lokale innslag

Vipers kom tilbake på vinnersporet borte mot Halden, og fikk brukt hele troppen.

Kenneth Gabrielsen og Vipers slo Halden. Han rullerte mye på laget. Her fra Larvik-kampen.  Foto: Herman Folvik

ballsport

Halden-Vipers 24–33 (12–19)

Etter to tap på rappen mot Glassverket og Larvik var Vipers utenfor medaljeplass før kveldens kamp i Østfold. Men med den solide seieren er Vipers nå igjen oppe på andreplass bak Larvik, og ett poeng foran Byåsen og Glassverket som har en kamp til gode. De har nemlig vært i aksjon i Europacup i helgen.

Dermed ser det ut til å bli ett rotterace mellom Byåsen, Glassverket og Vipers om medaljene bak suverene Larvik, når 11 av 22 kamper er unnagjort.Også Storhamar og Tertnes er på skuddhold. Vipers har hjemmekamp mot alle de nevnte lagene, utenom Larvik.

– Superfornøyd med veldig mye

Kampen i Østfold søndag kveld ble aldri særlig spennende. Til det var kristiansanderne altfor gode for Halden i første omgang.

– Jeg synes seieren er fin. Vi dreper kampen ganske tidlig. Jeg er superfornøyd med veldig mye av det vi hadde fokus på før kampen, som vi gjennomførte, sier en glad Kenneth Gabrielsen.

Riktignok hadde han et negativt punkt også.

– Det negative er at vi bommer altfor mye alene med keeper (Marta Wawrzynkowska). Vi skyter keeperen deres til kampens beste. Vi kunne scoret 40 her i kveld. Det ødelegger litt av inntrykket, men prestasjonen er til dels veldig god, sier Vipers-treneren.

Vipers slo tilbake mot Halden etter tap for Larvik. Her fra cupkampen før jul.  Foto: Herman Folvik

– Burdet scoret flere

Vipers startet med antatt toppet lag, og sikret seg en grei ledelse i løpet av de første ti minuttene som de rosa bygde videre på utover i omgangen. Ledelsen økte jevnt og trutt. Til pause ledet Vipers 19–12.

– Vi hater å tape, så det er godt å være på vinnersporet igjen. Vi har en veldig god første omgang hvor vi maler og drar ifra. Vi bommer litt mye i andre omgang, men alt i alt en bra gjennomført kamp. Vi burde scoret på flere av sjansene, men vi gjør en bra kollektiv kamp, sier Kari Brattset, Vipers’ kaptein.

Flere lokale innslag

Trener Kenneth Gabrielsen lot også flere av de lokale spillerne, som Hanne Andve, Mona Bruskeland, Tonje Refsnes og Karoline Olsen få mye spilletid i omgangen.

Særlig ungjentene Andve og Olsen har vært lite på banen tidligere denne sesongen. Danske Mathilde Kristensen fikk rikelig med spilletid.

– Alle er på banen og alle er på scoringslisten utenom Marta Tomac, men hun var en veldig god ballfordeler. Til tider var hun i verdensklasse. Det er positivt at vi reiser så langt og får alle på scoringslista. Det er bra. Det er mange som er på og vi får til mye av det vi ønsker, sier Gabrielsen.

Jevn andre omgang

Etter hvilen fikk Vipers igjen en god start, før de begynte å slurve mer og ledelsen vokste ikke som man kanskje forventet. Normalt sikre Thorey Stefansdottir og Sanne Bak Pedersen hadde et par bom hver fra hver sin kant. De første tjue minuttene av andre omgang var lagene like gode, og Vipers ledet «bare» 27–20 før de siste ti minuttene.

Linn Jørum Sulland ble toppscorer for Vipers. Her klemmer hun Larviks Amanda Kurtovic etter en kamp i høst.  Foto: Herman Folvik

I løpet av sluttminuttene sørget Vipers for nimålsseier og 24–33. Linn Jørum Sulland ble toppscorer for sørlendingene med seks mål, fire av dem på straffer. Bak fulgte Stefansdottir med fem fulltreffere, mens Bak Pedersen, Jeanett Kristiansen og Nørstebø hadde fire.

Neste oppgjør for Vipers er neste søndag, borte mot Sola klokka 18.00. Neste hjemmekamp er først 5. februar når Tertnes gjester Kristiansand.

PS! Ulrika Olsson sliter med et tretthetsbrudd i leggen, og er forhåpentligvis i spill igjen i februar, opplyser Gabrielsen. Vilde Kaurin Jonassen er ute med et brudd i en finger.