Derfor har Gabrielsen gjort noe han aldri før har gjort som Vipers-trener

Etter seks treningskamper mot topplag i Norge og Danmark, er Vipers ubeseiret selv om trener Kenneth Gabrielsen har eksprementert.

Kari Brattset og Vipers har vunnet fem og spilt én uavgjort på sine seks treningskamper hittil. Her er Vipers´ strekspiller i angrep mot Larvik, hvor sørlendingene vant 28–20.  Foto: Terje Refsnes

ballsport

SILKEBORG: – Det er utrolig viktig å vinne kamper. Det betyr mye for selvtilliten, sier Vipers-trener Kenneth Gabrielsen etter seks treningskamper mot eliteserielag i Norge og Danmark.

I Silkeborg søndag ledet han Vipers til 35–30-seier mot vertene, som ble nummer fem i den danske ligaen sist sesong. Danskene har i oppkjøringen blant annet slått tyske Bietigheim, som Vipers møter i gruppespillet dersom de kvalifiserer seg for Champions League.

Vipers i treningskamper

Vipers-Storhamar 19–19

Vipers - Stabæk 30–16

Vipers Gjerpen 29–23

Vipers - Larvik 28–20

Vipers - Gjerpen 27–21

Vipers - Silkeborg 35–30

– Best mot Larvik

– Jeg hadde gjerne sett at vi scoret over 40 mål mot Silkeborg. Men vi har hatt mye kamper, trening og reiser i det siste, og forsvarsspillet i første omgang, med 18 baklengsmål, får vi sette på kontoen for litt flatt batteri, sier Gabrielsen.

Linn Jørum Sulland er så langt Vipers toppscorer med 28 mål i treningskampene.   Foto: Terje Refsnes

– Jeg synes vi har levert greit hittil, selv om det er veldig mye som ikke er på plass ennå. Vi har mye å gå på, særlig forsvarsspillet i går satt ikke som det skulle, sier Kari Brattset.

Den beste kampen hittil leverte de i 28–20-seieren i finalen i Skjærgårdslekene mot Larvik sist helg.

– Det vi leverte i første omgang der er jeg strålende fornøyd med. Det er utvilsomt den beste omgangen vi har levert, og der har vi en referanse å strekke oss mot, sier Gabrielsen.

Disse har scoret målene

Linn Jørum Sulland 26

Vilde Jonassen 24

Kari Brattset 20

Jeanett Kristiansen 19

Emilie Hegh Arntzen 18

Tonje Refsnes 13

Malin Aune 12

Mathile Kristensen 12

Pernille Wang Skaug 8

Kristin Nørstebø 7

Kristine Lunde-Borgersen 6

Karoline Olsen 4

Har gjort noe helt nytt

Han forteller at han i denne oppkjøringen har gjort noe som han aldri tidligere har gjort som trener.

Vipers-trener Kenneth Gabrielsen.  Foto: Terje Refsnes

– Vi har ikke startet med de samme sju spillerne i noen av kampene. Dette gjør vi for å skaffe oss erfaring med ulike konstellasjoner. I bakhodet har vi hele veien at dersom vi kvalifiserer oss for Champions League, får vi 14 like viktige kamper på seks uker. Da sier det seg selv at vi må ha mange ulike konstellasjoner å spille på, sier Gabrielsen.

Selv om han er fornøyd med at rekken uten tap blir stadig lengre, understreker han også at spillet både varierer veldig mye både fra kamp til kamp og i løpet av kampene. Slik sett er han hittil aller mest fornøyd med spillernes innstilling.

– Det virker som om det er et veldig sug i hele gruppa etter å prestere. Det er hele essensen i å få et lag til å lykkes. Det må være en sult etter å forbedre seg, og den opplever jeg i Vipers som fantastisk, sier Gabrielsen.

Snaut to uker til seriestart

Og får støtte av Brattset.

– Samholdet og ønsket etter å bli bedre er ekstremt bra. Der tror jeg vi har tatt et steg fra i fjor, sier landslagsspilleren.

I dag, mandag, er det 13 dager til seriestart borte mot Glassverket 3. september. Brattset mener Vipers i øyeblikket er et bedre lag enn de var for ett år siden.

– Selv om jeg føler vi har mer å gå på, følte jeg akkurat det samme i fjor på denne tiden. Det er ikke sikkert vi er bedre nå enn vi var mot slutten av sesongen i vår, men jeg tror vi er bedre enn på samme tid i fjor. I fjor hadde vi flere nye å spille inn samtidig som vi i år via landslagsspill kjenner årets nykommere bedre. Jeg tror vi har tatt et steg, sier Brattset.

Den store testen i oppkjøringen kommer mot Midtjylland tirsdag kveld. Laget med blant annet den norske stjernespilleren Veronica Kristiansen, vant den danske ligaen sist sesong.

– De er et ekstremt godt lag med mye erfaring. Vi kommer til å gå kjørt oss der, sier Brattset.

– Det skal bli spennende å se hvordan vi ligger an, sier Gabrielsen.

Hauge og Nørstebø skadet

I tillegg til langtidsskadde Marta Tomac, sliter Vipers også med skader på målvakt Sakura Hauge og høyreback Kristin Nørstebø.

I Sakura Hauges skadefravær har Katrine Lunde fått god anledning til å spille seg varm i Vipers-trøya.   Foto: Terje Refsnes

– Sakura har en hevelse i kneet, og har så langt bare spilt én omgang, mot Storhamar. Vi har et håp om at hevelsen går ned i løpet av uka slik at hun kan spille igjen, sier Kenneth Gabrielsen.

I tillegg sliter Kristin Nørstebø med en vond skulder, og spilte ikke mot Silkeborg.

– Hun har vært på en test i Oslo, og en av de nærmeste dagene kommer vi til å avgjøre om vi skal ta henne helt ut av håndballspill i en periode, sier Gabrielsen.

PS! Larvik slo i helga HC Gomel 28–23, det vil si det hviterussiske laget som Vipers møter i semifinalen i Champions League-kvaliken i Kristiansand 9. september.