Dansk avis reagerer på Norges keeperbytte: - Blærete

Kari Aalvik Grimsbø reddet «bare» 40 prosent av skuddene i første omgang mot Danmark. Så ble hun byttet ut. «Det er blærete», mener Ekstra-Bladet.

Kari Aalvik Grimsbø ble byttet ut, til tross for at hun reddet 40 prosent av skuddene i første omgang. Blærete, mener danske Ekstra-Bladet.  Foto: NTB scanpix

ballsport

HELSINGBORG: Det vakte forundring hos de danske journalistene at Grimsbø ikke kom på banen etter pause. Hun hadde hatt 40 prosent redninger – Sandra Toft bare 24 prosent. Grimsbø ble tatt ut, Toft fortsatte.

Det er Ekstra-Bladets kommentator Jan Jensen som kommenterer keeperbyttet slik: «Og for ganske enkelt å helle salt i såret, så valgte nordmennene å skifte målmann fra andre omgangs begynnelse. Det er blæret.»

Det Jensen neppe vet er at avtalen om å bytte keeper i pausen ble fattet av Norge allerede ved frokosttider.

På reportasjeplass blir det også holdt litt leven med de norske jentene: «Det var altså de forsvarende Europa- og verdensmestre, som er så vant til å vinne titler at enkelte spillere skal have psykologhjelp når de bare vinner bronse i OL…»

Toft skryter av Norge

«Norge er super gode, men den moral, vi viste er sterk. Det er ikke mange lag som innhenter Norge efter at å ha vært under med seks mål. Norge er verdens beste landslag, og det skal vi også huske på selv om vi er skuffet. De er regjerende verdens- og europamestere, og det er ingen lag i EM som spiller så godt som dem, sier Larvik-keeper Sandra Toft.

Jyllands-Posten fastslår følgende: «Det er en grunn til at Norge er seksdobbelte europamestre, tredobbelte verdensmestre og dobbelte olympiske mestre. Da det danske presset var størst, kjørte Norge seieren hjem.»

Norge fortsetter hovedrunden med kamp mot Ungarn tirsdag kl. 18.30. Danmark skal møte Russland og har fortsatt en mulighet til å nå semifinalen.

En dansk journalist ville gjerne vite hva Jevgenij Trefilov mente om den kommende kampen.

- Danmark er et vakkert land, og dere har veldig gode frokoster, fastslo mannen som forandrer seg fra kjeftesmelle til skøyer når kampen blåses av.