Banket «Trollan» til himmels: - Jeg drømmer om proffkontrakt

Sjarmtrollans storscorer med stikk til fotballen.

Milos Vucenovic slo nådeløst tilbake og hamret Sjarmtrollan til himmels i Tromsøhallen torsdag.   Foto: Magnus Joki Arild

ballsport

Etter en alminnelig dag på jobben i går for Milos Vucenovic, i 4-6-tapet mot nederlandske Knooppunt i går, slo han nådeløst tilbake i oppgjøret mot skotske TMT Futsal Club.

Toppscoreren banket inn to mål og var den tonegivende spilleren i det dramatiske oppgjøret som til slutt endte med 3-2-seier til hjemmelaget.

– Utrolig deilig. Det var en thriller. Plutselig ble det 2-2 (Sjarmtrollan ledet 2–0). Det er det som er så artig med futsal, det svinger så fort. Heldigvis får Martin (Berg Johnsen) banket inn et mål mot slutten, så vinner vi, sier Milos Vucenovic.

Ettersom nederlandske Knooppunt slo bulgarske FC Levski Sofia West, tegner alt til at europacup-drømmen likevel er over for Sjarmtrollan, all den tid det bare går ett lag videre til gruppespill.

Satses for lite i Norge

Etter sitt første møte med europacup erkjenner storscoreren at det satses for lite på futsal i Norge.

– Jeg skulle ønske det kunne vært mer tilrettelagt for futsal i Norge. Jeg håper at det vi har sett i helga tiltrekker seg mer futsal-spillere. Personlig, hadde jeg kunne velge ville jeg valgt futsal foran fotball, uten tvil.

I realiteten prioriteres fotball foran futsal hos dem aller, aller fleste spillerne i Norge.

Drømmer om proffkontrakt

Andre europeiske ligaer spiller futsal i store deler av året, og trener deretter.

– Drømmer du om en mulighet internasjonalt?

– Det hadde selvfølgelig vært artig og få prøve seg. Jeg har sett det på landslaget, og vi så det her i går også. Europeiske motstand er et par hakk opp fra Norge.

Petter Høvik fra KFUM gikk nylig til italiensk futsal på proffkontrakt.

– Veldig gøy at Petter får lov å prøve seg. Det er en liten drøm å følge etter, men jeg har det kjempefint i Sjarmtrollan. Vi er en herlig gjeng som dør for hverandre.

Herjet med skottene

Foran en fullsatt Tromsøhall herjet tidvis Milos med skottene, selv om det bare var ære på spill.

– At det kommer så mange folk og ser på oss viser at denne idretten har potensial. Det er dumt at fotballagene bestemmer over futsal. Skader blir brukt som argument, men det skjer ikke så mye skader her. Jeg synes futsal er ekstremt bra trening, hvor man utvikler seg mye, sier Milos, og sender et siste stikk i fotballeiren:

– En god futsalkamp er mye bedre enn en 3. divisjonskamp uten folk, sa Milos Vucenovic.

To minutter etter at Sjarmtrollan nettopp hadde sikret sin første europeiske seier noensinne. Med Milos’ holdninger blir det neppe den siste.