Vipers enkelt videre til semifinale

Kenneth Gabrielsens lag utklasset Sola i returoppgjøret i sluttspillet.

Vipers-jentene hadde ingen problemer med å feie Sola ut av sluttspillet. De skal spille semifinale søndag 30. april.  Foto: Herman Folvik

ballsport

KRISTIANSAND: Vipers hadde et solid forsprang fra det første oppgjøret i Stavanger for en uke siden. Da vant rosatrøyene 27-21. Og da sørlendingene ledet med 12 mål sammenlagt halvveis i søndagens kamp, var den eneste spenningen hvor mange mål Vipers kunne sette inn bak Solas målvakt. Til slutt satte sørlendingene inn 34 baller i nettet.

– Vi må opp flere hakk

– Vi scorer 34, så det offensive spillet satt bedre enn forrige kamp. Det kan ha en del å si at vi ikke har spilt på en stund, og at vi trengte den kamptreningen på onsdag. Men defensivt, at vi slipper inn 27, det er for svakt. Vi må opp flere hakk i semifinalen, sier Vipers-trener Kenneth Gabrielsen.

Vipers – Sola 34–27 (21-15)

Sammenlagt: 61–48

Håndball, sluttspillet i eliteserien

Aquarama, 1519 tilskuere

Vipers: Sakura Hauge, Elisabeth Rosenvold - Jeanett Kristiansen 9, Thorey Rosa Stefansdottir 6, Marta Tomac 4, Kristin Nørstebø 4, Kari Brattset 3, Mathilde Kristensen 3, Ulrika Olsson 1, Karoline Olsen 1, Tonje Haugjord Refsnes 1, Sanne Bak Pedersen 1, Linn Jørum Sulland 1, Mona Bruskeland, Hanne Andve.

Toppscorer Sola: Line Eilertsen og Tonje Nøstvold 6

Utvisninger: Vipers 3 x 2 min, Sola 3 x 2 min.

Dommere: Per Olav Moberg Peersen og Tor Brede Launes

Jeanett Kristiansen gjorde sin del av jobben for å sikre semifinaleplass i sluttspillet med sine ni fulltreffere. En av de andre spillerne som sto fram, med sine gode playmakeregenskaper, var Marta Tomac.

– Det er godt å få spille kamper igjen, men det er mye å rette på. Offensivt ser det bra ut, men vi må bli tøffere i det defensive før semifinalen, sier Marta Tomac.

Kaptein Kari Brattset hadde følgende å si etter at semifinaleplassen var sikret:

– Det satt bedre i dag enn på onsdag, men det er fortsatt mye å jobbe med. Vi ønsket å få en god gjennomføring og brukt hele laget – det fikk vi gjort.

Kjemper om Champions League-spill

Første kamp i semifinalen spilles kommende søndag, da spiller Vipers borte. Hjemmekampen i Aquarama spilles onsdag 3. mai. Dersom Vipers vinner sin semifinale og møter Larvik i finalen, er de klare for kvalifisering til Champions League.

– Det er det som betyr mest nå. Vi ønsker å spille mot de beste lagene i verden, sier Marta Tomac

Vipers og kaptein Kari Brattset gjorde en god kamp hjemme i Aquarama, og vant greit 34–27 mot Sola.  Foto: Terje Refsnes