Warholm kåret til årets stjerneskudd i europeisk friidrett: - Jeg setter dette høyt

Verdensmesteren fra Ulsteinvik hedret på internasjonal galla.

Karsten Warholm fikk prisen i Litauen.   Foto: European Athletics via Getty Images

andreidretter

Karsten Warholm ble hele Norges store helt da han vant 400 meter hekk i VM i London i august. Han ble den første norske mannlige verdensmesteren på en løpsdistanse.

I dag fikk han en ny tittel, nemlig årets «Rising star» på det europeiske friidrettsforbundets galla i Vilnius.

Jakob Ingebrigtsen var også med i finaleheatet, men kunne ikke slå verdensmesteren.

- Selv om jeg har hatt en fantastisk sesong, med gull både i VM og EM U23, er det ingen selvfølge å nå til topps i en slik kåring. Dette er en utmerkelse jeg setter høyt, og som runder av en flott sesong for min del, sier Warholm.

Warholm og presidenten i det europeiske friidrettsforbundet, Svein Arne Hansen.   Foto: Adam Nurkiewicz / Getty Images Europe

Warholm er den andre norske utøveren som får trofeet. I 2009 fikk Karoline Bjerkeli Grøvdal prisen.

Han var også en av de ti som kunne vise prisen som årets utøver i Europa, men nådde ikke helt opp i finaleheatet. Den prisen har Trine Hattestad, Andreas Thorkildsen vunnet tidligere.

Warholm har hatt en fantastisk sesong som ble toppet med VM-gullet. I tillegg vant han EM-gull i U23-klassen, og har flere seire i stevner, blant annet Diamond League-stevnet i Stockholm og Oslo Bislett Games. På hjemmebane vant han NM-gull på både 400 meter hekk og 400 meter, og fikk Kongepokalen.