Grøvdal satte personlig rekord i comebacket

Lovende takter av 27-åringen.

Karoline Bjerkeli Grøvdal   Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

andreidretter

Karoline Bjerkeli Grøvdal har vært plaget med en lårskade, men slo tilbake med personlig rekord på 8.37,58 på 3000 meter under Diamond League-stevnet i Monaco.

Karoline Bjerkeli Grøvdal gjorde comeback etter en skadepause. Fredagens 3000 meter var 27-åringens første konkurranse på en snau måned.

– Treningen har gått veldig bra de siste ukene, og nå gleder jeg meg til å konkurrere igjen i et veldig sterkt felt. Jeg løper for en god tid og for å få en fin gjennomkjøring før VM, skrev Grøvdal til NTB i en tekstmelding dagen før stevnet.

På fredagens 3000 meter ble det raskt dannet to grupper, hvor Grøvdal havnet i den bakerste. Det var ingenting noen kunne gjøre med kenyanske Hellen Obiri, som løp 8.23,14, men bak henne klokket resten av feltet inn til kjempetider. Åtte av de bak Obiri satte personlig rekord, deriblant Grøvdal, som ble nummer ti.

Til tross for lite stevnetrening har åpenbart Grøvdal gjort en god treningsjobb, og med 8.37,58 forbedret hun sin personlige rekord med nesten to sekunder. Det lover godt før VM. Grøvdal skal løpe 1500 og 5000 meter under verdensmesterskapet i London.

– Jeg føler meg i rute til VM. De siste ukene har jeg fått veldig gode svar på trening, sa Grøvdal til NTB torsdag.