Bjerkeli Grøvdal slet i Brussel

Karoline Bjerkeli Grøvdal måtte nøye seg med 12.-plass og tiden 9.38,34 på 3000 meter hinder under Diamond League-finalen.

Karoline Bjerkeli Grøvdal fikk det tungt i Brussel fredag.   Foto: NTB scanpix

andreidretter

Sykdommen hun har slitt med den siste tiden ødela forberedelsene.

– Jeg har vært veldig usikker på formen og hvordan denne sykdommen har slått ut, og jeg kjente egentlig raskt at muskulaturen og kroppen var litt død. Jeg har ikke løpt hardt siden EM, og det er over tre uker siden, sa Grøvdal til NRK etter målgang i den belgiske hovedstaden.

– Det ble litt som fryktet, men nå trenger jeg pause. Jeg hadde mest lyst til å bryte i dag, men tenkte jeg fikk jogge i mål, tilføyde hun.

Grøvdals sykdomsproblemer oppsto allerede noen dager før hinderløpet i EM i Berlin. Et antibiotikakur fikk bukt med forkjølelsen slik at 28-åringen kunne løpe inn til bronse i den tyske hovedstaden, men etter EM blomstret forkjølelsen opp igjen.

Høyt tempo

NM i Byrkjelo gikk derfor uten Grøvdal på startstrek. Friidrettsprofilen fra Isfjorden valgte i stedet å satse alt mot Diamond League-finalen i Brussel.

Det løpet ble imidlertid også i realiteten ødelagt av sykdom

– Dette har vært mer enn en forkjølelse for meg. Jeg har aldri vært slått ut på samme måten som nå, sa 28-åringen.

Det var lagt opp til høyt tempo i fredagens finaleløp i Brussel, og Grøvdal forsøkte klokelig ikke å henge seg på teten. Isfjorden-jenta valgte i stedet å løpe sitt eget løp.

Til tross for at hun ble liggende helt sist, holdt hun innledningsvis fart som tilsa norsk rekord. Utover i løpet dalte imidlertid tempoet.

Sterk vinnertid

Samme tendens var det for jentene i front av feltet.

Kenyanske Beatrice Chepkoech åpnet nærmest i overlydsfart, og var på et tidspunkt mange sekunder foran sin egen verdensrekord. Den lyder på 8.44,32.

Vinnertiden fredag ble også meget sterk. Den lød på 8.55,10.

Norah Jeruto og Hyvin Kiyeng sørget for at det ble tredobbelt kenyansk i Brussel. (@NTB)