Ekstremværet som har herjet på Vestlandet i morgentimene, er nå over. Det ventes normale vannstandsnivåer i løpet av ettermiddagen.

I Molde var floa på sitt høgeste før klokka 11, og da var det ikke meldt om problem. Kaia nedenfor Brunvoll og politiet i Molde sentrum er vanligvis der vannet først går over kaikanten, men torsdag holdt sjøen seg under denne kaia.

Like før klokken 12.30 meldte Meteorologisk institutt at ekstremværet sør for Stad er over.

Meteorologene har målt blant annet målt 256, 218 og 161 centimeter over såkalt sjøkartnull i henholdsvis Måløy, Bergen og Stavanger under uværet.

– Vannstandsmålene våre på disse stedene har vært under forventet. Vannstanden vil senke seg mot normalnivå utover ettermiddagen. Neste flo vil være vesentlig lavere, sier meteorolog Martin Granerød til NTB.

Granerød sier de nordligste områdene på Vestlandet fortsatt kan merke uværet, men at det også her vil avta i løpet av ettermiddagen.

Brannvesenet pakket sammen på Bryggen like før klokken 11 da flotoppen var passert, skriver Bergens Tidende. Her var vannstanden 10 cm lavere enn forventet. Også i Stavanger tok de seg greit av vannmassene, blant annet med hjelp av en 100 meter lang vannpølse.

Uværet har ikke vært vurdert som farlig for dem som bor i de rammede områdene, opplyste meteorolog Frode Hassel tidligere torsdag.

Det ble imidlertid meldt om sterk vind og snøfokk som førte til vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene i Hordaland og Rogaland.