1. august 1986 var det tidenes skybrudd i Molde. Da kom 4,3 millimeter regn i løpet av ett minutt, og dette er norgesrekord i "hurtigregn". Rekorden deles med Gardermoen som hadde samme nedbørsmengde ett minutt i 1973.

Meteorologisk Institutt feirer 150 år med værvarsling i Norge, og i den forbindelse har de lagt ut alle værrekordene i Norge. To av dem har vi i vårt distrikt. Foruten styrtregnet i Molde, har vi også en varmerekord. Hjelvik i Vestnes hadde 20 grader 6. november i 2003, og dette er den seineste datoen i kalenderen at vi har sett 20-tallet på gradestokken. Rekorden deles med Sunndalsøra og Valldal som også hadde en skikkelig varm novemberdag.

Slik er været i Molde akkurat nå

En annen rekord vi trolig har gått glipp av i vårt område er vindstyrke. Meteorologene regner med at nyttårsorkanen på årets første dag i 1992 var den sterkeste orkanen på 200 år. Men vinden var så sterk at måleinstrumentene ikke tålte det. Dermed ble ikke vindstyrken målt.

Slik så det ut på ferjekaia i Molde etter nyttårsorkanen 1. januar 1992. Foto: Øyvind Brunvoll

Sogn og Fjordane har flest norgesrekorder i vær: Fire. Brekke i Sogn er nasjonal mester i nedbør på ett år: 5595 millimeter. Stedet har også høgeste gjennomsnittlige årsnedbør gjennom en 30-årsperiode. Samme fylke har også rekorden for månedsnedbør og vindstyrke.