Tips oss

Tips oss på 992 53 000

  • Ring 992 53 000
  • Send e-post til tips@rbnett.no
  • Send SMS eller MMS med bilder til 2399, kodeord RB TIPS

Røkke bruker 70.000 kr på MFK hver dag

- Det absolutt viktigste er at spillere og trenere er sunne rollemodeller for dem som vokser opp, sier Kjell Inge Røkke i eksklusivt intervju med Romsdals Budstikke.

Røkke har sluttet å gi avisintervjuer, men nå gjør han et unntak. Erkemoldenseren vil mer enn gjerne snakke med Romsdals Budstikke om Molde Fotballklubb og Prosjekt Tilhørighet – hans gamle lidenskap og hans nye hjertebarn.

– Jeg tror på å gi tilbake til lokalsamfunnet du kommer fra. Jeg er nå i en posisjon der jeg kan bidra med penger inn i det kretsløpet som en gang utviklet meg sjøl. For meg er dette en måte å vise takknemlighet og respekt på, sier Røkke blant annet i intervjuet i Romsdals Budstikke.

Les hele intervjuet i lørdagens Romsdals Budstikke ( du kan kjøpe RB som e-avis her!)

Husker ildsjelene

Sammen med kona Anne Grete Eidsvig lanserte han Prosjekt Tilhørighet i 2006. Lag og organisasjoner som selger sesongkort for Molde Fotballklubb får samme sum utbetalt fra Røkkes private selskap TRG (The Resource Group).

– Fra min egen oppvekst husker jeg de positive ildsjelene i Molde-Olymp og MOI. Det var enkeltindivider som bar klubben framover på egne skuldre og motiverte andre rundt seg. Jeg har dessverre ikke tid til å gi tid lokalt, og i dette lyset er vårt engasjement i Prosjekt Tilhørighet viktig. Det frivillige arbeidet er en del av navet som får et lokalsamfunn til å fungere.

I 2006 hentet lag og organisasjoner ut 6,8 millioner kroner fra Prosjekt Tilhørighet. I år er budsjettet 10,5 millioner. I tillegg bruker Aker rundt 20 millioner kroner på Molde Fotball hvert år.

En halv milliard

Ulike Røkke-selskaper har overført minst 250 millioner kroner til MFK og Molde Fotball. Stadion kostet 230 millioner. Og han har allerede utbetalt rundt 20 millioner gjennom Prosjekt Tilhørighet. Totalt blir regnestykket rundt 500 millioner kroner før rentejustering.

I tillegg bidro Røkke og Bjørn Rune Gjelsten med betydelig økonomisk støtte de første årene etter at RGI gikk inn i MFK i 1992.

– Har du reflektert over hvor lenge du vil støtte MFK på denne måten?

– Så lenge det føles riktig og så lenge vårt engasjement oppfattes positivt i og rundt klubben. Det sportslige målet er at MFK skal klare seg godt i eliteserien, men vi trekker oss ikke ut fordi om klubben skulle rykke ned. Det absolutt viktigste for Aker er at vi støtter en positiv aktivitet med bra omdømme.

- Ser på meg selv som patriot

– Fotball er ikke en lidenskap for meg, Jeg er ikke kvalifisert til å legge meg borti hvem MFK skal kjøpe eller hvordan laget skal spille. Jeg ser på meg selv som en patriot. Jeg vil at klubben skal blomstre både på og utenfor banen. Det absolutt viktigste er at spillere og trenere er sunne rollemodeller for dem som vokser opp, sier Kjell Inge Røkke.

– Hva slags tidsperspektiv har dere på Prosjekt Tilhørighet?

– Vi har vist at vi har motivasjon til å vise langsiktighet i Molde Fotballklubb, både gjennom oppturer og nedturer. Så lenge prosjektet oppfattes som positivt i Molde og omegn, vil vi fortsette ordningen som i dag, sier Røkke.

I intervjuet i dagens Romsdals Budstikke kan du også lese om

* Røkkes største opplevelser med MFK

* Røkkes største nedtur med MFK

* Røkke om suksessen til Aalesund

* Røkkes frykt for at Aker ikke skulle være med på støtten til MFK

Kjøp dagens avis med hele intervjuet her! (elektronisk avis - betalt via mobiltelefonen)

Kjøp dagens avis som PDF her! (betalt via innlogging og Payex)

Mer å lese på Rbnett:
MFK

Sesongkortboom før seriestart

Tror på publikumsrekord på Aker Stadion i år.

Hurtigbåt til kamp

Molde FK og Fylkeskommunen med spesialtilbud fra Bolsøya.

Kunne tjent 40 millioner i Besiktas

- Jeg er vel litt forsiktig, sier Martin Linnes om sitt avslag på tilbudet fra den tyrkiske storklubben.

«Det tok en stund før jeg skjønte at en toppspiller ikke kan gå på byen onsdag og spille kamp søndag.»

Han var en usikker innflytter som gikk på fest midt i uka. Etter 18 måneder på sidelinja har Joshua Gatt (23) blitt voksen.

Se hva UP stoppet!

Blir det fartsbot x10?

Vil samle Rauma

Per Vidar Kjølmoen inn i kampen for å bli ordfører i Rauma.

Kan bli verdensmester i sitt fag

Anine Pascal Sørensen fra Molde sydde seg til yrkes-VM i Brasil.