Sola-Molde 31-24

Søndagens kamp i Åsenhallen var svært viktig både for Molde og Sola. Molde ville med seier komme helt opp i ryggen på Sola, som ligger på trygg grunn på tabellen, mens Sola med to poeng ville øke luken ned til Molde til fem poeng.

Etter det klare tapet i Sola, kan Molde mer eller mindre glemme å karre seg opp på trygg grunn i eliteserien. Nå er det bunnkamp mot Skrim Kongsberg og Nordstrand som gjelder, og da gjelder det å sikre seg den uhyre viktige tiendeplassen som gir kvalikplass om videre spill på øverste nivå.

Feil etter feil

Det oste bunnkamp av åpningsminuttene i Åsenhallen. Sola hadde et lite overtak fra start, men begge lags spill var preget av slurv og unøyaktigheter. Molde var våkne i forsvarsspillet og fikk en rekke overgangsmuligheter, men bommet med pasningene og gjorde feil så snart de nærmet seg motstanderens mål.

Molde fulgte hjemmelaget en god stund, men midtveis i 1. omgang begynte Sola å dra fra. Til pause sto det 13-8 til hjemmelaget, mye takket være en strålende Malin Holta, som scoret sju av målene.

Opphenting ga håp

Det var Sola som kom best i gang etter hvilen også. På det meste ledet de 18-10, men Molde nektet å gi opp og slo tilbake ved Vera Bakken og Emilie Hovden, som scoret fire mål i løpet av en kort periode. Molde sto etter hvert godt i forsvar, og når Anniken Obaidli også våknet, klarte de å krympe hjemmelagets ledelse til 20-17.

Innhentingen skapte optimisme og giv i Molde-laget, men konsentrasjonen glapp og etter hvert dro Sola litt fra igjen. Kampens store spiller, Malin Holta, herjet voldsomt med Moldes uerfarne spillere, og ga seg ikke før hun hadde scoret 14 ganger. Da sluttsignalet gikk sto det 31-24 på resultattavla.

En lokal jury kåret seksmålsscorer Emilie Hovden til Moldes beste spiller.

Har igjen bunnlagene

Det gjenstår nå sju kamper av eliteserien. Molde tar imot Glassverket hjemme i Idrettens Hus i neste runde, før Larvik venter borte i runden etter. I løpet av våren møter de begge kollegaene i bunnstriden.

6. mars spiller de borte mot Skrim Kongsberg, mens Nordstrand er motstander i sesongens siste kamp, som kan bli et drama av de sjeldne.