Frikjennelsen meldes tirsdag av Nettavisen som har sett avgjørelsen i CAS.

Det var i januar i fjor Fofanas tidligere klubb Abidjans City startet klagesaken. Den ivorianske 3. divisjonsklubben mener Molde «stjal» spilleren da han ble hentet til Norge i 2021.

Molde har hele tiden benektet påstandene. De hevder Fofana var kontraktsløs og at han dermed kunne signere fritt for Molde.

Direktør Øystein Neerland i Molde Fotball. Foto: RB

Avvist to ganger

Abidjan City klaget først MFK inn til FIFA, der saken ble henlagt. Så klaget Abidjan saken inn for CAS (Idrettens voldgiftsrett). Nå er den avvist også der.

– Vi er gjort kjent med dommen, den er som forventet. Utover det har vi ikke behov for å kommenter saken, skriver Øystein Neerland i en SMS til Rbnett.

Abidjan City er i tillegg pålagt å betale Molde rett i underkant av 60.000 kroner i sakskostnader av CAS.

– Dette er ikke rettferdighet, dette er en stor skandale, sier klubbens president Marco Né til Nettavisen.

Den tidligere proffen fra Elfenbenskysten spilte selv for Beveren, Olympiakos, Germinal Beerschot og Krasnodar. Né kom i kontakt med Fofana da unggutten spilte for Abidjan Citys akademi.

David Datro Fofana feirer scoring for Burnley. Foto: Bradley Collyer / AP

Fofana: – Jeg hadde ikke kontrakt

Både MFK-ledelsen, David Fofana og hans agent Atta Aneke avviste beskyldningene overfor Rbnett.

– Det er ikke sant at jeg har kontrakt med Abidjan City. Jeg hadde ikke kontrakt der, sa Fofana i 2021.

– Abidjan spiller på tredje nivå og der er det ingen profesjonelle kontrakter. Spillerne har bare en lisens for å få lov til å spille fotball, sa Fofana i intervjuet.

Godkjent av NFF og UEFA

Daværende direktør Ole Erik Stavrum og Aneke viste til at Fofana, som var under 18 år på det aktuelle tidspunktet, ikke har hatt profesjonell kontrakt.

Ifølge MFK var spillerlisensen frigitt av det ivorianske fotballforbundet. Overgangen ble godkjent av det norske fotballforbundet og Fofana ble registrert for spill i Europa League hos Uefa.

Ifølge Aneke forelå det i 2021 også en dom i det ivorianske forbundet som slår fast at spilleren er kontraktløs.

David Fofana Fofana ble solgt fra Molde til Chelsea for rundt 130 millioner kroner etter 2022-sesongen. I fjor var han på utlån til tyske Union Berlin. Nå er spissen på lån i Premier League-klubben Burnley.