Uten ledestjernen Cole Palmer tapte Chelsea hele 0–5 mot Arsenal tirsdag. Det er Chelseas største tap mot London-rivalen noensinne.

I forkant av kampen oppmuntret Pochettino spillerne sine til stå frem i toppscorer Palmers skadefravær. I stedet leverte de til strykkarakter.

– Pinlig? Nei, det er en beskrivelse som spillerne ikke fortjener. Jeg kan ikke skylde på dem. Vi kan ikke skylde på unge gutter som under vanskelige omstendigheter møter et lag som kjemper om å vinne Premier League, sier Pochettino på en pressekonferanse.

Foto: Kin Cheung / AP / NTB

Dermed fortsetter Chelsea å svinge voldsomt i prestasjonene under argentinerens ledelse.

Det er bare ni dager siden de vant hele 6–0 mot Everton. Deretter tapte de 0–1 for Manchester City i FA-cupens semifinale – en kamp de fort kunne ha vunnet.

Tirsdag kom de brutalt ned på jorden igjen.

– Når vi har en dårlig dag, er vi veldig dårlige. Når vi derimot har en god dag, er vi kapable til hva som helst, sier Pochettino.

Fikk du med deg denne Ødegaard-pasningen?

Leandro Trossard brukte bare fire minutter på å sette inn 1–0. Tross heftig Arsenal-dominans holdt resultatet seg til pause.

– Jeg er skuffet. Jeg føler meg skikkelig dårlig. Prestasjonen var ikke god. Det første målet vi slapp inn var så enkelt, så vi gjorde ting lett for dem, sier Pochettino.

Fire nye scoringer i annenomgang sørget for Chelseas største tap siden de ble smadret med 0–6 mot Manchester City i 18/19-sesongen.

– I pausen snakket vi om at vi ikke kan starte kamper sånn, men så åpnet vi annenomgang på en dårlig måte også. To tidlige baklengsmål: Da tror jeg laget ga opp og vi var aldri med i kampen, sier Pochettino.

Foto: Dylan Martinez / Reuters / NTB

Han og Arsenal-manager Mikel Arteta var lagkamerater i Paris Saint-Germain. De to utviklet et nært forhold, og Arteta har tidligere beskrevet Pochettino som en farsfigur.

Nå føler spanjolen med vennen.

– Jeg har all sympati i verden, med tanke på hva han har vært gjennom. Jeg har også erfart den siden av fotballen. Han gjør en god jobb. De hadde fortjent å vinne alle sine syv siste kamper, sier Arteta.

Likevel er det nærliggende å tro at Pochettinos Chelsea-fremtid aldri har vært mer usikker.

Er Mauricio Pochettino riktig mann for Chelsea?