Fra og med lørdag må du fram med lommeboka for å gå på ski på Skaret.

De siste dagene har det blitt produsert 150.000 kubikkmeter med snø på Skaret skisenter, noe som har kostet senteret mye penger. Nå skal brukerne av løypene være med på å finansiere produksjonen kunstsnøproduksjonen og oppkjøring av traseene.

– Det er fryktelig dyrt å få produsert og kjøre ut snø. Det er kostnader som overskrider det vi har budsjettert med, og over normale driftsutgifter når det er natursnø. For at vi skal kunne ha kunstsnø, blir vi nødt til å ta litt betaling fra brukerne. Det er ikke noe som skal være fast, men bare så lenge det er kunstsnø slik at vi får dekt inn en del av kostnadene. Når det blir natursnø er det ikke aktuelt med betaling, sier leder i Skaret skisenter Bjørn Melby.

Ingen løyper er alternativet

50 kroner per person blir betalingen du må ut med om du skal på skitur på Skaret, og 25 kroner for de under 15 år. Melby forteller at han er forberedt på delte meninger om at de nå skal ta betalt for bruk av skiløypene.

– Det er vi veldig forberedt på. Men alternativet er at vi ikke har løyper. Jeg håper det ikke blir altfor mange protester, sier Melby.

Ta med kontanter

Han forteller videre at de også jobber med en betalingsløsning hvor du kan bruke mobiltelefonen for å betale, i tillegg til en automatisert parkeringsbetaling. Dette vil imidlertid ikke være på plass med det første. Per nå vil det være egne billettører som tar betaling, og de tar ikke kort. Derfor må du ha med cash om du skal på Skaret de nærmeste dagene.

– Det er viktig å presisere at dette er et nødtiltak for å dekke kostnadene for snøen. Vi vil slutte å ta betalt med en gang det kommer natursnø. Dette er ingen permanent løsning, sier Melby.