Fire sesonger har europaligaen i undervannsrugby blitt arrangert, og Molde UVKs herrelag har vunnet serien samtlige ganger. I helga tok laget sin fjerde strake seier, etter å ha vunnet tre av tre kamper i sesongens siste europaligarunde i København, og kunne igjen løfte europaligatrofeet over hodet.

Vant tre av tre kamper

Lørdag møtte Molde de danske vertene Flipper. Det ble en tøff kamp for Molde, men Iver Bjørnerem scoret på straffe mot slutten av første omgang. Danskene ga seg ikke, men Molde presset inn to mål til og vant 3-0.

Søndag ventet jumboplasserte Wien fra Østerrike, og var kampen hvor Molde kunne sikre europaligagullet. Det gjorde de med glans, etter å ha nedsablet østerrikerne med sifrene 15-2.

I siste kamp møtte Molde det russiske laget Betta. Det ble en kamp med flere utvisninger og straffekast. Molde-spillerne holdt imidlertid hodet kaldt og kunne innkassere en 7-0-seier i sesongens siste kamp.

Ubeseiret

Dermed gikk Molde ubeseiret gjennom hele europaligaen, og er fortsatt et hestehode foran resten av de andre europeiske undervannsrugbylagene. Ni lag fra sju land har deltatt  i årets utgave.

– Men de andre lagene utvikler stadig sitt spill og blir fysisk sterkere for hvert år, sier trener Øyvind Nyhus som også fikk prisen for «life-time achievement».

Iver Bjørnerem ble for øvrig kåret til Europas beste spiller denne sesongen.

Med for første gang

Njål Nordal (18) og Henrik Lundgren (18) har vært førstereisgutter i årets europaliga, og deltok i år for aller første gang. Selv om de har spilt viktige internasjonale kamper før, så er slike turneringer viktig for å matche seg mot det europeiske nivået.

– Undervannsrugby er en fantastisk artig sport og det er en sann glede å få spille på et lag som har så høye mål og som presterer så bra, sier Henrik Lundgren.

Lagets to yngste spillere Henrik Lundgren (t.v.) og Njål Nordal deltok i sin første sesong av europaligaen. Her avbildet sammen med trofeet som Molde Undervannsklubb sikret seg i København denne helga. Foto: Molde UVK