27 Sondre Ørjasæter
19 H. Meister
19 Henrik Wendel Meister
Innbyttere: Leander Øy, Anton Skipper, Magnar Ødegaard, Victor Halvorsen, Martin Andersen, Daniel Job, Rafik Zekhnini, Jo Inge Berget, Osama Khattab
Hei, og velkommen til livedekning av cupoppgjøret mellom Molde og Sarpsborg 08! Mitt navn er Daniel Netland, og jeg skal ta dere gjennom kveldens 4. runde-kamp fra Aker stadion.
Det er klart for vårens siste cupkamper på herresiden, og i Møre og Romsdal skal Molde og Sarpsborg 08 spille om retten til kvartfinalebillett. Oppgjøret er bare ett av to rene Eliteserie-kamper, med hele seks lag fra OBOS-ligaen og to fra 2. divisjon representert.
Molde ligger på 3. plass i Eliteserien, mot Sarpsborg 08s 11. plass. Førstnevnte tapte imidlertid overraskende borte mot bunnlaget Sandefjord i helga, mens Sarpsborg 08 slo Lillestrøm på hjemmebane.
Disse lagene møttes faktisk på Aker stadion forrige NM - i kvartfinalen. Da vant Molde 3-1, og endte også til slutt opp som cupmestere, der Bodø/Glimt ble slått 1-0 på Ullevaal.
Kampstart
Vi er i gang! Gjestene med avspark.
1' Molde lemper den i bakrommet til Sarpsborg 08, men keeper Ilic rekker den akkurat før Gulbrandsen.
1' Frispark til Molde
3' Hjemmelaget med det lange kastet, men Sarpsborg 08 vinner duellene i egen boks. De vil også ha et frispark, men får det ikke.
4'
5'
6' Frispark til Molde
9' Ikke fryktelig mange på Aker stadion i dag, hvor hjemmelaget har startet best. Men nå har Sarpsborg 08 ballen litt inne på Moldes halvdel.
11' Bedre tendenser fra gjestene, men pasningen ut høyre fra midtbanespiller Andersen går ut til Molde-kast.
12' Frispark til Molde
15' Corner til Sarpsborg 08 når Reinhardsen skyter via et Molde-bein. Fin ball ut høyre av Johansen i forkant.
15' Hjørnespark til Sarpsborg 08
17' Frispark til Molde
18' Frispark til Sarpsborg 08
19' Frispark til Sarpsborg 08
21' Etter en god start, har Molde falmet litt her. Men nå har de litt ball rundt 16-meteren til Sarpsborg 08.
22'
24' Frispark til Sarpsborg 08
25' Gulbrandsen skyter rett utenfor 16-meteren, men den er innom en Sarpsborg 08-spiller.
26' Kollisjon i bortelagets boks når Molde legger inn fra venstre. Gulbrandsen er først på ballen, og det blir femmeter for Sarpsborg 08.
29' Der kommer gjestenes første avslutning på mål, og den kommer etter bra spill. Det skytes til slutt fra skrått hold inne i boks fra høyreback Wichne, men rett på Posiadala.
30' Svakt innlegg bak mål fra Moldes Løvvik. Stadig 0-0 på Aker stadion.
32' Det har vært en jevn kamp, dette, etter en god Molde-start. Sarpsborg 08 er fullt på høyde med vertene, og har hatt noen gode angrep.
32' Mål for Sarpsborg 08, Peter Reinhardsen scorer!
35' Frispark til Molde
35' Frispark til Sarpsborg 08
37' Frispark til Sarpsborg 08
37' Gult kort til Isak Amundsen på Molde
38' Frispark til Sarpsborg 08
38' Frispark til Molde
39' Gult kort til Anders Hiim på Sarpsborg 08
39' Frispark til Molde
41' Frispark til Sarpsborg 08
43' Frispark til Sarpsborg 08
44' Ørjasæter legger igjen til Andersen på 20 meter, men sistnevnte mislykkes med innlegget.
45' Frispark til Sarpsborg 08
45' Pause
Det pipes litt fra hjemmepublikummet når lagene går i garderoben på stillingen 1-0 til Sarpsborg 08. Molde startet godt, men har vært tamme helt frem mot pause. Og med Peter Reinhardsens herlige scoring i krysset i det 33. minutt, har de regjerende cupmesterne en jobb å gjøre i 2. omgang. Heng med da.
45' 2. omgang
45' Molde sparker i gang 2. omgangen.
45' Spillerbytte Molde - Halldor Stenevik går på, Halldor Stenevik går av
47' Mål for Molde, Kristian Eriksen scorer!
48' Mål for Sarpsborg 08, Sondre Ørjasæter scorer!
49' Frispark til Molde
50' Frispark til Molde
51' Frispark til Molde
52' Det var litt av en start på denne 2. omgangen. Og vi er tilbake til utgangspunktet vi hadde til pause.
52'
53' Gult kort til Sondre Ørjasæter på Sarpsborg 08
54' Frispark til Molde
55' Han byttes ut, Gulbrandsen.
55' Spillerbytte Molde - Aaron Samuel går på, Aaron Samuel går av
56' I andre enden skyter gjestene rett på keeper.
59' Meister har satt seg ned for Sarpsborg 08. Tror det er hamstringen han sliter med.
59' Frispark til Molde
59' Mulig det var en krampe. Han er på beina igjen, Sarpsborg 08-spissen.
59' Hjørnespark til Molde
60' Hjørnespark til Molde
60' Spillerbytte Sarpsborg 08 - Magnar Ødegaard går på, Magnar Ødegaard går av
60' Spillerbytte Sarpsborg 08 - Martin Andersen går på, Martin Andersen går av
62' Frispark til Sarpsborg 08
64' To gule kort til Sondre Ørjasæter på Sarpsborg 08
65' Frispark til Molde
65' Frispark til Sarpsborg 08
66' Johansen har fått seg en smell for gjestene, og må kanskje ut.
66' Spillerbytte Sarpsborg 08 - Rafik Zekhnini går på, Rafik Zekhnini går av
68' Der bør Eriksen skyte! Innbytter Samuel legger ballen igjen på 16-meteren til 2-1-målscoreren, men han velger istedenfor en upresis pasning.
69' Nå blir det fort et stormløp mot Sarpsborg 08-målet de siste drøye 20 minuttene. Gjestene er lave nå.
69' Spillerbytte Molde - Magnus Wolff Eikrem går på, Magnus Wolff Eikrem går av
70' Frispark til Molde
71'
71' Hjørnespark til Molde
72' Hjørnespark til Molde
73' Hjørnespark til Molde
73' Mål for Molde, Anders Hagelskjær scorer!
74' Frispark til Sarpsborg 08
75' Frispark til Molde
75' Gult kort til Eirik Wichne på Sarpsborg 08
76' Frispark til Molde rett utenfor 16-meteren for en hands. Den er soleklart oppe i hånda på midtstopperen, men det er litt uforskyldt.
77' Frispark til Molde
77' Mål for Molde, Magnus Wolff Eikrem scorer!
79' Hiim legger igjen til Reinhardsen inne i boks, og det avsluttes via Amundsen og til corner. God mulighet.
79' Hjørnespark til Sarpsborg 08
80' Hjørnespark til Sarpsborg 08
81' Spillerbytte Sarpsborg 08 - Anton Skipper går på, Anton Skipper går av
81' Spillerbytte Sarpsborg 08 - Victor Halvorsen går på, Victor Halvorsen går av
81' Mål for Molde, Eirik Hestad scorer!
85' Molde er på vei til kvartfinale i cupen, men kun 2083 tilskuere her i dag. Må sies å være veldig svakt.
86' Gult kort til Rafik Zekhnini på Sarpsborg 08
86' Frispark til Molde
86' Spillerbytte Molde - Sondre Granaas går på, Sondre Granaas går av
90' Molde bare triller og triller på overtid her.
90' Så skytes det fra langt hold, og Ilic slår ballen til corner.
90' Hjørnespark til Molde
90' Kampen er slutt
Molde er videre til kvartfinale i cupen. De måtte jobbe for det og fikk litt hjelp på veien, men avanserer til slutt, moldenserne. Det så lovende ut da Kristian Eriksen utlignet bare tre minutter etter pause for Molde, men bare 30 sekunder etter avspark var Sarpsborg 08 i ledelsen igjen etter en scoring på kontring av Peter Reinhardsen. 2-1 stod seg en stund, men da Sondre Ørjasæter med ti minutters mellomrom fikk to gule for gjestene, gjorde han oppgaven vanskeligere for egne lagkamerater. Og i tur og orden sørget etter hvert scoringer av Anders Hagelskjær, Magnus Wolff Eikrem og Eirik Hestad for 4-2-seier til Molde. Daniel Netland takker for følget!