Han startet arbeidsdagen på kontoret klokka 08. Rett før midnatt låste Aksel Berget Skjølsvik døra på ungdomsklubben.

Slik var super-fredagen for den daglige lederen i Åndalsnes Idrettsforening.

– Dette var en spesiell dag, jeg jobber ikke så mye til vanlig. Men dette viser hvor mye som faktisk foregår på Åndalsnes. Det er stor aktivitet og et variert tilbud, sier Skjølsvik.

Den tidligere fotballproffen la opp som toppspiller og flyttet hjem for halvannet år siden. I august i fjor ble han ansatt i nyopprettet stilling i ÅIF:

– Det er kjekt at dagene byr på mye forskjellig. Det hadde blitt kjedelig å sitte inne på kontoret og betale regninger og søke om tilskudd hele dagen, sier 30-åringen.

ÅIF driver med fotball, håndball, ski, friidrett og turn og trenger årlige inntekter på 4-5 millioner kroner.

– Sponsorarbeidet er avgjørende, og mange er flinke til å støtte oss. Hovedmålet i denne stillinga er å øke den sportslige aktiviteten på Åndalsnes. Derfor har vi gjort noen grep som skal bidra til det, forteller han.

Populær ungdomsklubb

Skolefritidsordninga (ÅFO) tar en del tid. Her skal det handles og planlegges før 25 unger fra sju til elleve år inntar Raumahallen to dager i uka.

– Dette opplegget har jeg dratt i gang sjøl. Det er fint å ha noe fast hver mandag og fredag som er utenom det vanlige arbeidet. Dette er et positivt tiltak som er godt mottatt, sier han.

Det samme gjelder den populære ungdomsklubben som samler 80 gutter og jenter tredjehver fredag.

– Dette er et viktig kulturtilbud til ungdom som kanskje ikke er med på håndbal eller fotball eller andre fritidsaktiviteter. De trenger en annen arena enn hjemmefester for å samles i helgene. Foreldre og ungdommene sjøl er med som arrangører, sier Skjølsvik, som denne fredagen låste dørene på klubbhuset kvart på tolv.

Tilbake på banen - igjen

I forkant spilte han 4. divisjonskampen som ÅIF vant 3-2 mot Vestnes Varfjell på Øran.

– Det er ikke en del av jobben min å spille fotball, det gjør jeg fordi det er kjekt å være med. Målet er å etablere laget i 4. divisjon, og vi har et ungt lag som trenger litt rutine. Jeg har jogget en del, men bare trent seks fotballøkter siden jeg ble skadet i Brattvåg for åtte måneder sidebn. Og de siste fire ukene har jeg hatt strekk. Men jeg fikk med meg ei trening før sesongåpninga. Jeg klarer fremdeles å kjefte og takle, smiler veteranen med fortid i Rosenborg, Molde og Sandnes Ulf.

Han kunne fortsatt spilt for Brattvåg i 2. divisjon, men måtte gi seg etter sesongen i fjor.

– Jeg må prioritere familien litt, også. Dessuten har jeg tre treninger pluss kamper på dugnad i aldersbestemte klasser, sier Skjølsvik, som er trener for sønnene Peter (8) og Brage (10).

Samarbeid med MFK

Han roser samarbeidet med gamleklubben Molde FK.

– Både de og Molde HK er alltid positive når vi spør om noe. VI har vært maskoter både på Aker stadion og i Molde Arena. Det er viktig at unge gutter jenter i ÅIF kan drømme om drive toppidrett i Molde. Leo og Rikke Østigård har hatt stor betydning som gode forbilder, sier Aksel Berget Skjølsvik.