Det skulle bli en ulidelig spennende kveld for Malin Sæterøy i avslutningen på serieskytingen i skytterhallen i Eidsbygda i regi av Rauma skytterlag torsdag kveld. Den ene konkurrenten etter den andre stoppet på poenget bak henne, og til slutt var det Sæterøy som kunne juble for seier.

For det var damene som toppet resultatlista etter serieskytingen i skytterhallen i Eidsbygda i regi av Rauma skytterlag. Over fire kvelder i vinter, med de tre beste resultatene som tellende, var det duket for finregning torsdag kveld. Til slutt var det Malin Sæterøy som gikk til topps – til tross for at hun måtte slite med migrene torsdag.

– Jeg endte med 1028 poeng. Med den poengsummen var det så vidt at jeg greide å kapre førsteplassen. Jeg toppet med 43 tellende innertiere som ble avgjørende, sier hun.

Skiftet lag

Hun har skutt for Nesjestranda og Skaala skytterlag de siste åra, men det var som Kleive-skytter hun startet karrieren. Siden det var større skyttermiljø på Nesjestranda, valgte hun å bytte skytterlag.

– På Kleive var det ikke så mange unge som drev med skyting da. Familien bodde på Kortgarden, som på en måte blir midt mellom. Da har vi kunnet være med på lagskyting sammen med på andre på Nesjestranda, sier Malin som er på skytterstevne så godt som hver helg hun har fri.

Da er det ikke bare stevner her i Romsdal. Familien drar gjerne til Sunnmøre, hvor det er flere stevner. Til sommeren skal de også til Stjørdal på landsskytterstevnet. Sist helg var det fylkesstevne i Ørsta.

– Vi måtte selvfølgelig dra dit også, men der gikk det heller dårlig. Jeg endte midt på treet, men sånn er det, sier Malin med et smil.

– Du kommer fra en skytterfamilie, med mamma og pappa er aktive innen sporten?

– Ja, det stemmer. Men jeg skulle gjerne hatt en annen som kunne vært med og bære kofferten, smiler 33-åringen som bor i Molde og tuktet alle gutta i skytterhallen i Eidsbygda i årets serieskyting.

Nærmest Sæterøy kom Odd Sverre Håkenstad (Lesja) med 1027 poeng og 44 innertreff, samt Ludvik Andre Sagstad Tolaas (Nesjestranda og Skaala) med 1027 poeng og 39 innertreff.

Jentene slo gutta

Det skytes 35 skudd med vanlig utendørs program; tre stående, tre kne og fire liggende.

Det var damene som imponerte mest. Tora Skiri fra Rauma topp klassen eldre rekrutt med 1047 poeng.

Også flere andre kvinner vant sine klasser: Junioren Ronja Hammervold fra Eidsvåg og Eidsøra fikk 1038 poeng. Torbjørg Lillebø fra Isfjorden og Åndalsnes fikk 1017 poeng i klasse 1. Marit Sofie Heggem fra samme klubb fikk 1039 poeng i klasse 2. I klasse 3 fikk Gunda Marie Sagstad Tolaas fra Nesjestranda og Skaala 954 poeng.

Øvrige klassevinnere: Nybegynner: Henrik Andre Stavem Tolaas (Nesjestranda & Skaala), 707 poeng. Rekrutt: Lars Erik Lunde (Reinskytten), 1017 poeng. V-55: Torleif Sagstad (Nesjestranda og Skaala), 1023 poeng. V-65: Rolf H. Bakken (Reinskytten), 1031 poeng. V- 73: Reidar Ahdell (Nesjestranda & Skaala), 1035 poeng.

Henrik Andre Stavem Tolaas traff godt. Det ga førsteplass i sin klasse med 707 poeng etter tre 25-skuddsserier. Foto: Ottar Rydjord
Odd Sverre Håkenstad (t.v.) og Ludvik Andre Sagstad Tolaas endte med henholdsvis 44 og 39 innertiere. Foto: Ottar Rydjord